Hírek

120 versenyző áll rajtkőre a nyári utánpótlás úszóversenyeken a Szombathelyi Sportiskola színeiben

2022. július 01., 18:39

A friss országos bajnoki címmel rendelkező Kalmár Alíz Sopronban, a Modern Városok Kupáján száll medencébe, ahol kvalifikálhatja magát az Európa-bajnokságra is.

 

120 versenyző áll rajtkőre a nyári utánpótlás úszóversenyeken a Szombathelyi Sportiskola színeiben

A nyár a legtöbb egyesület és szakosztály számára egyet jelent a pihenéssel, a feltöltődéssel. Ugyanakkor akadnak olyan sportolók, akik életük talán legfontosabb versenyére hangolódnak ilyenkor. A Szombathelyi Sportiskola úszó szakosztálya eredményes időszakot tudhat maga mögött, amely bizakodásra adhat okot az elkövetkezendő hetekre. Kalmár Alíz tarolt a debreceni országos bajnokságon: három medált - közte egy aranyérmet - szerzett. Joggal bizakodik tehát a nyár végi Európa-bajnokság kapcsán.

Kalmár Alíz - országos bajnok, Szombathelyi Sportiskola
Most lesz augusztusban az Európa-bajnokság, a vb-re nem sikerült kijutnom, úgyhogy most Sopronban lesz jövő héten verseny az kvalifikációs verseny az Eb-re. Ott majd kellene valamit domborítani, hogy talán sikerüljön az EB.

Kétségtelen, hogy Kalmár Alíznak van a legnagyobb esélye érmet szerezni a Hűség városában megrendezendő megmérettetésen, amely kvalifikációs verseny is egyben. A sportiskola úszója napi két edzéssel készül a közelgő erőpróbára.

Budavári István - szakosztályvezető, Szombathelyi Sportiskola
Ugye mi itt reggel kezdünk, hogy a nagy forgalom előtt letudjuk az edzéseket. Ami még nagyon lényeges itt, hogy a jövő héten van ugye Alíznak a Modern Városok Kupája Sopronban és az egyben az EB-válogató verseny is. Úgyhogy mi arra készülünk, reméljük, hogy ugyanolyan eredményesek leszünk, mint az országos bajnokságon és úszhatunk az EB-n is, nem úgy, mint a vb-n.

A kvalifikációs verseny mellett utánpótlás bajnokságon is részt vesznek a sportiskolás úszók, akik cápa, béka, gyermek és serdülő korosztályban állnak rajtkőre. Sűrű a naptár: a következő időszakban mintegy 120 szombathelyi sportoló bizonyíthat majd a különböző versenyeken.