Hírek

11. Városi Gólyaavató

2023. november 29., 16:51

Kedden délután tartották a 11. városi gólyaavatót. A versenyen kreatív, mókás feladatokat kellett megoldani, négytagú zsűri pontozta a résztvevő osztályokat. A megmérettetésre 8 kilencedikes osztályból közel 250 diák jelentkezett.

11. Városi Gólyaavató

Kedden tartották a 11. városi gólyaavatót az AGORA - Művelődési és Sportházban.

Porpáczy Marcell - diák alpolgármester

“Mindössze 8 osztály jelentkezett ide a gólyaavatóra. Durván egy olyan 250 emberről van szó, akiket nem egyszerű mind megmozgatni, de a diákönkormányzatban egy nagyon jó csapat van, nagyon lelkesek a diákok, és nagyon jó programokat tudunk nekik szervezni, és ezt a gólyaavatót is azért szerveztük, hogy fellendítsük a diákéletet és minél több diákot tudjunk megmozgatni.”

A Puskás iskola csapata azért jelentkezett a gólyaavatóra, hogy jól érezzék magukat együtt.

Kardos Korinna - tanuló, VMSZC Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégium

“Megnyertük a sima avatót, úgyhogy eljöttünk ide is, ugyanis tök jó vicces lenne, meg tök jó osztályunk van, úgyhogy eljöttünk erre is.”

A diákpolgármester és a diákalpolgármester ismertette az estébe nyúló program részleteit, majd Nemény András mondott köszöntőt. A polgármester egy Anna and the Barbies idézettel készült az alkalomra.

Nemény András - polgármester

“Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni majd az unokáknak mikor körbeállnak, az ágyadon ugrálnak. Legyen mit mesélni, kezdjetek el élni!". Azért hozom most ezt ide, mert azt gondolom, hogy oly sok nehéz pillanat van mindannyiunk életében, és nektek is van egy csomó kötelezettségetek, meg kell felelni szülőknek, tanároknak, iskolának úgy általában, de szerintem legalább olyan fontos, hogy tudjuk megélni jól az adott pillanatot, hogy tudjunk örülni annak, amiben éppen vagyunk, és én hiszem és tudom, hogy egy ilyen gólyaavató pont olyan esemény, amikor nagyon sok boldog és jó pillanat van, amit igazán meg lehet élni.”

A csapatok a nagy megmérettetés előtt előfeladatokat kaptak a szervezőktől. Ismert szombathelyiekkel kellett fotózkodniuk, a képeket a városi diákönkormányzat Facebook oldalára töltötték fel. A fordulót az a csapat nyerte, amelyik a legtöbb kedvelést kapta. Zászlót, süteményt kellett készíteniük a csapatoknak, és táncot koreografáltak, a fő téma a musical volt.

A szervezők mókás feladatokkal is készültek a résztvevők számára, például teleshop stílusban kellett eladniuk egy tárgyat, és azt videóra venniük.

"A mai napon egy olyan különleges terméket bocsátunk eladásra, ami nem más mint Maugli bugyogója."

Musical totóval is készültek. A 11. városi gólyaavatót idén is a Bolyai János Gimnázium csapata nyerte. Az avató után afterparty-t tartottak, ahol a hangulatért Dj Klepp felelt.