Hírek

Görkorcsolya Európa-bajnokság zajlik

2022. szeptember 05., 20:43

Egy héten keresztül Olaszországra irányul minden figyelem, ahol a felnőttek számára kiírt görkorcsolya Európa-bajnokság zajlik. A magyar válogatott utazó keretében helyet kapott a Szombathelyi Sportiskola valamint a Savaria Speedskating Team kötelékébe tartozó Ress Lolita és Mercs Abigél is.

Görkorcsolya Európa-bajnokság zajlik

Vasárnap este megkezdődött a felnőtt görkorcsolya Európa-bajnokság az olaszországi L'Aquilában. A magyar válogatott tagjaira a Szombathelyen töltött egyhetes edzőtábort követően egy 10 órás út várt. A csapatban akadt néhány változás, alaposan megfiatalodott a magyar görkorcsolya válogatott, többeknek ez a megmérettetés lesz az első komolyabb nemzetközi erőpróbája a felnőttek mezőnyében.

Bíró Hanna - gyorsasági görkorcsolya válogatott
- Az idei évem az első a felnőtt korosztályban, ezért még csak ismerkedek a mezőnnyel, de múlt hétvégén volt egy nagyobb szintű verseny - mondhatni, hogy vb-szintű verseny - ahol nagyon szép eredményeket értem el. Ezért több távomon is top tízes helyezésekre számítok.

A Garzó Erika és Kéri Ferenc szövetségi edzők irányításával készülő versenyzők még a hétvégén a világ élvonalába tartozó olaszokkal tréningezhettek. A szakmai munkát irányító edző szerint bárki okozhat meglepetést az elkövetkezendő egy hét során.

Kéri Ferenc - szövetségi edző, magyar válogatott
- Nagy reményekkel megyünk persze, nagyon sok fiatal van. Nem tudjuk, hogy mi lesz, bárkinek elsülhet a lába - azt szokták mondani.

Háromfős delegációval képviselteti magát az idei kontinensviadalon a Szombathelyi Sportiskola valamint a Savaria Speedskating Team. (20:09-) Ress Lolita mellett (20:45-) Mercs Abigél szintén tagja az utazó keretnek, aki 2018-ban a női ifjúsági váltó tagjaként a belgiumi görkorcsolya Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. Utóbbi versenyző ezúttal maratoni távon áll startvonal mögé. A magyar válogatott munkáját illetve a sportolók felkészítését Tóth Attila, a szombathelyi klub szakosztályvezetője is a helyszínen segíti. A vasárnap estig zajló Európa-bajnokság futamait élő stream segítségével bárki nyomon követheti a világhálón.