Híradó

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

Híradó - 2022 szeptember 8.

2022. szeptember 08., 16:19

Híradó - 2022 szeptember 8.

kapcsolódó cikkek

SZOVA ügyfélszolgálat - 2022.09.08 15:57

A SZOVA társasház- és bérleménykezelés, valamint a SZOMHULL hulladékszállítás ügyfélszolgálati irodája szeptember végén átköltözik a Welther Károly utca 4. szám alól a Kőszegi utca 13. szám alá. A költözés ideje alatt - szeptember 26-án és 27-én - szünetel az ügyfélfogadás, szeptember 28-tól viszont már az új helyszínen, a megszokott munkarend szerint fogadják az ügyfeleket.

...tovább
Szimfonikusok évadnyitó - 2022.09.08 15:59

Pénteken este 7 órai kezdettel tartja évadnyitó hangversenyét a Savaria Szimfonikus Zenekar a Bartók-teremben. Eötvös Péter, Mozart és Mahler egy-egy műve szerepel műsoron. A Petró János-bérlet első előadásán szólistaként fellép Kokas Katalin hegedűművész, a zenekart Vajda Gergely vezető karmester vezényli.

...tovább
Szarvasbőgés - 2022.09.08 16:01

Szeptember elsején elindult a gímszarvas vadászati idény, és megkezdődött a nagyvadak násza. A bikák ilyenkor nemcsak jellegzetes hangjukkal demonstrálják erejüket, hanem össze is csapnak egymással. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. arra kéri a kirándulókat, túrázókat, hogy szeptemberben és októberben - a gímszarvas bőgés idején -, a vad nyugalmának biztosítása és a balesetveszély elkerülése érdekében az erdőlátogatást reggel 8 és délután 16 óra közé tervezzék. Fontos, hogy a kijelölt turista útvonalakról ne térjenek le, és a kutyát csak pórázon sétáltassák.

...tovább
Idén 7. alkalommal hirdettek civil véradó napokat országszerte - 2022.09.08 16:04

Idén 7. alkalommal hirdettek civil véradó napokat országszerte. Vas megyében szerdán Szentgotthárdon várták a véradókat, összesen 20-an nyújtották karjukat, csütörtökön pedig Szombathelyen, a Vérellátóban fogadták az önkénteseket, ahol a déli órákig 11-en jelentek meg. A korábbi években 40-50, de volt, hogy 80 fő jelentkezett a véradásra, civilek, munkahelyi - baráti társaságok, sportolók és magán emberek. A legtöbb véradót küldő szervezet jutalomban részesül, az egyéni véradók között pedig ajándékot sorsolnak ki.

...tovább
Használatba vette új torna szobáját a Gazdag Erzsi Óvoda - 2022.09.08 16:06

Már tavasz végén befejeződött a több mint 640 millió forintos beruházás, de akkor már alig néhány hetük volt a gyerekeknek, hogy kipróbálják az új, kétszintes épületrészt. Az akadálymentesítés is megvalósult az intézményben.

...tovább
Rendkívüli közgyűlést hívott össze a polgármester - 2022.09.08 16:10

Rendkívüli közgyűlést hívott össze a polgármester péntekre, délelőtt 10 órai kezdettel. A képviselők két napirendi pontot tárgyalnak. Döntenek új szociális támogatási formák bevezetéséről a Megélhetésvédelmi Munkacsoport javaslatai alapján. Elérhető lesz gáz- és villamosenergia-támogatás, szélesítik a gyógyszertámogatást igénybe vevők körét és növelik az összegét, ezen kívül több pénzt szánnak a tűzifa programra. A másik téma a vízközmű vagyon átadása lesz: az előterjesztés szerint a szombathelyi önkormányzat nem kíván részt venni az állami integrációs folyamatban.

...tovább
Vörös Ferenc alkotásaiból nyílt kiállítás - 2022.09.08 16:00

Vörös Ferenc alkotásaiból nyílt kiállítás szerdán délután a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Méltóan megemlékeztek a festőművészről, egy hozzá írt verset is meghallgathattak a látogatók. A megnyitón részt vett Vörös Ferenc özvegye is, Vörösné Budai Mária.

...tovább
Regionális erőemelő tehetségkutató verseny Szombathelyen - 2022.09.08 16:15

Rendhagyó kezdeményezés mögé állt be a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület, amely a honi szakszövetség felkérésére regionális erőemelő tehetségkutató versenyt tartott a vasi megyeszékhelyen. A rendezvény célja a versengés mellett az volt, hogy a következő generáció egyesületi kereteken belül folytassa pályafutását.

...tovább