Hírek

Regionális erőemelő tehetségkutató verseny Szombathelyen

2022. szeptember 08., 16:15

Rendhagyó kezdeményezés mögé állt be a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület, amely a honi szakszövetség felkérésére regionális erőemelő tehetségkutató versenyt tartott a vasi megyeszékhelyen. A rendezvény célja a versengés mellett az volt, hogy a következő generáció egyesületi kereteken belül folytassa pályafutását.

Regionális erőemelő tehetségkutató verseny Szombathelyen

A kiemelt labdajátékok árnyékában igazi sportcsemegének adott otthont a Szombathelyi Dobó SE munkacsarnoka. A nyugat-magyarországi régióban feltörekvő erőemelő szakág képviselői adtak egymásnak randevút. Az Erőnek Erejével elnevezésű tehetségkutató megmérettetés új színt hozott a honi sportág palettájára, amely Gyula, Pécs, Kiskunfélegyháza és Miskolc után érkezett meg a vasi megyeszékhelyre. A gondos előkészületeket valamint a rendezvény lebonyolítását a házigazda Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület vállalta magára, amely a hazai szakszövetség kezdeményezését segített tető alá hozni.

Antal Zsolt - elnök, Savaria Gladiators
- Ez egy idei kezdeményezés a liga szervezete által erőemelőket próbálunk bevonni a vérkeringésbe. Öt régióra osztottuk Magyarországot, Én kaptam meg ugye az Észak-dunántúli régiók vezetését. Ebbe beletartozik Vas, Zala, Komárom-Esztergom, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye. A nevezések azok innen vannak, hát Én megmondom őszintén több nevezőre számítottam. Bár lehet, hogy a meleg időjárás miatt is nem jöttek el ennyien, 40 nevezés van. Igazából egy jó kis versenyt ki tudunk belőle hozni.

A versenyzők ezúttal korosztályonként és súlycsoportonként bizonyíthattak az egésznapos rendezvényen. A sportolók felhúzásban és fekvenyomásban adtak számot tudásukról. A napot kötelező mérlegelés indította, majd bemelegítésre és gyakorlásra is volt lehetőség. Hogy mennyire kiemelt versenyről volt szó, jól mutatja, hogy a versenybírókat a Magyar Professzionális Erőemelő Liga delegálta. A kiváló hangulatú sportrendezvényen nem elsősorban egymással rivalizáltak a résztvevők, sokkal inkább önmaguk határait próbálták feszegetni. A szervezők bíznak abban, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően a legtöbb versenyzőnek sikerül egyesületi szinten megmaradni az erősportok világában.