Mesterségem címere

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

Mesterségem címere - vendég: Mészáros Gábor mestercukrász

2023. április 22., 08:02
Mesterségem címere - vendég: Mészáros Gábor mestercukrász

Mészáros Gábor mestercukrász, Szombathely, a megye, de -  túlzás nélkül- , a régió legismertebb, ikonikus cukrászdájának harmadik generációs tulajdonosa. 
Porcukorillatú otthonban nőtt fel, hisz a Rákóczi utcai családi ház egyben „A Mészáros cukrászdaként” is üzemelt és ez hamar eldöntötte a sorsát. 6 évesen sütötte az első tortáját. 
Kérdés sem volt, hogy cukrász lesz, de a mestervizsgát követően is folyamatosan képezte magát. Diplomát szerzett a Vendéglátóipari főiskolán, majd a Szent István egyetem csokoládé- kávé- teamester kurzusán. 
17 éve egyedül irányítja az örökségül kapott cukrászdát, de nem érte be ennyivel. 2015-ben Graz történelmi belvárosában megnyitotta a mára már ott is fogalommá váló üzletét. 2021 óta pedig a Víztorony Bár és Bisztró is jelentős időt követel az életéből.
Tradíció és innováció kéz a kézben járnak nemcsak a Mészáros cukrászdában, de élete más területén is. 
Számos újítás, rendezvény, verseny fűződik nevéhez, így az Édes Kiegyezés kollekció, az Év fagylaltja, sütemény és tortaversenyek szervezése is. Rendszeresen hívják zsűrizni is, így például az idei Ország tortája versenyen ő is kóstolja és bírálja a finomságokat. 
Megrögzött kultúratámogató, a művészetek szeretete és a filantrópia egyaránt meghatározza életét.