Hírek

Zenélő Fő tér

2013. augusztus 28., 18:10

Szeptember 8-án, vasárnap 10 vidéki városban, köztük Szombathelyen is megrendezik a magyar dal napját. A hazai zenét népszerűsítő programban helyi és országos hírű zenekarok is színpadra lépnek a Fő téren, amely már előző nap benépesül. Szeptember 7-én nyolcadik alkalommal várja a közönséget a szombathelyi big band fesztivál.

Zenélő Fő tér

Szatmári Juli saját szerzeményei is felcsendülnak majd a magyar dal napján Szombathelyen, szeptember 8-án. A Fő téren délután 2-től késő estig a könnyűzenei műfajok széles skálájából ad ízelítőt a rendezvény.

"A fő jellemzője, hogy nagyszerű muzsikákat lehet hallani, meg még egy nagyon fontos dolog van ebben, maga Presser Gábor mondta, hogy politika nélküli a dolog."

A fellépők két színpadon váltják majd egymást: a Fő téren az ismert előadók, ByeAlex és a Vad Fruttik mellett más, szombathelyi kötődésű zenekarokat is hallhat a közönség, a Városháza előtt pedig kifejezetten helyi tehetségek repertoárjából kaphatnak ízelítőt a magyar dalok kedvelői.

Prieger Szabolcs igazgatóhelyettes, AGORA
Központjában természetesen a magyar dal áll, a saját dalok, és idén ez különösen hangsúlyos, hiszen rengeteg szombathelyi zenekart próbálunk bemutatni, olyan fiatal, tehetséges produkciókat, akik saját dalokkal és nem feldolgozásokkal próbálkoznak, tehát nekik adunk elsősorban színpadot

A tavalyi évhez hasonlóan a vasárnapi programot szombaton az immár hagyományos, szombathelyi big band fesztivál előzi meg. A 6 fellépő zenekar közül ketten külföldről érkeznek.

Pintér Róbert elnök, Isis Big Band Egyesület
Kuriózum talán, hogy idén először jelentkezett be Németországból big band zenekar, aki nem elsősorban a mi meghívásunkra, hanem saját maga kívánt eljönni erre a fesztiválra, ez is mutatja, hogy most már az országhatárokat is átíveli ennek a fesztiválnak a népszerűsége.

A szombati fesztivált az Isis Big Band szokásos esti nagykoncertje zárja, amelyre meglepetéseket is ígérnek a szervezők. A zenés programokat beharangozó sajtótájékoztatón az is elhangzott: október 4-én Szombathelyre érkezik a Határtalan dal turné. Az összetartozás-érzés elősegítésére született dal mellett az előadók - köztük Varga Miklós, Balázs Fecó és Keresztes Ildikó – saját műsorukat is elhozzák a Sportházba.