MNB
MNB - 2

Hírek

Zavartalanul folytathajták munkájukat a Vas megyei Sportági Szakszövetségek

2012. július 04., 17:56

A Megyeházán új irodahelyiségeket kaptak. Az erről szóló megállapodást ma írták alá. A megyei közgyűlés elnöke ugyanekkor két kiváló sportembert is köszöntött kerek születésnapjuk alkalmából.

Zavartalanul folytathajták munkájukat a Vas megyei Sportági Szakszövetségek

Ezekben a felújított irodahelyiségekben intézhetik a megyei sportági szakszövetségek a feladataikat. Miután megszűnt a sportigazgatóság,  amely ezeknek a szervezeteknek a szakmai tevékenységét, adminisztratív teendőit segítette, a szakszövetségek feladatköre is kiszélesedett, és problémát okozott, hogy hol folytathatják a munkát. A Vas megyei közgyűlés úgy döntött, a Megyeháza épületében felújított irodákat biztosít számukra.

Kovács Ferenc - elnök, Vas megyei közgyűlés
"Minden bajnokságnak, bármelyik sportágat is nézzük, van megyei szintű bajnoksága az országos és a regionális forduló előtt. Ezeknek a szervezése, lebonyolítása, a sportegyesületekkel való kapcsolattartás a megyei közgyűlés egyik legfontosabb feladata."

A megyei szakszövetségek tanácsa 34 sportágat fog össze, több mint tízezer sportolót mozgat meg. Jelentős segítség számukra, hogy az irodák használatáért nem kell fizetniük, mert mindössze hatmillió forintból gazdálkodnak.

Prof. dr. Gadányi Károly - elnök, Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsa
"Versenyeztetni kell a sportolókat, a fiatalokat, a versenybizottságokat, sportbírókat fizetni kell, utazási költségek vannak és a nemzetközi kapcsolatokat is bizonyos szinten fenn kell tartani."

A szűkkörű ünnepségen a megyei közgyűlés emlékplakettjét is átadta Kovács Ferenc a Haladás két legendás labdarúgójának. Halmosi Zoltánt 65., Király Ferencet 60. születésnapja alkalmából köszöntötte az elnök.