Hírek

XXIII. Tavaszi Csótó Csúcsfutás

2012. április 13., 18:52

A szombathelyi Csónakázótó partján megtartott, komoly hagyományokra visszatekintő sporteseményt ezúttal is a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a Major's Papír rendezte meg.

XXIII. Tavaszi Csótó Csúcsfutás

Kellemes, napos időben rendezték meg a 23. Tavaszi Csótó Csúcsfutást, így aztán érthető, hogy ezúttal is népes mezőny állt rajthoz. Az egész délutánt betöltő program a szokásoknak megfelelően az óvodások versengéseivel kezdődött, majd az iskolásokkal és a felnőttekkel folytatódott.

Kívés István rendező, SZOESE
Szerintem ez már egy közéleti eseménnyé vált Szombathelyen. Aki beleért ebbe az óvodás korba és már volt itt, azoknak a tavasz és az ősz mindig a Csótófutásnak a környezete. Ilyenkor hetekkel előtte már érdeklődnek a szülők, az ismerősök, az apukák, az anyukák, hogy lesz-e, hányra és hova hozzuk a gyerekeket. Tehát egy közéleti esemény és jó ennek a rendezőjének lenni.

Az óvodásokat rengeteg szülő kísérte el, így szurkolókban sem volt hiány. Az apukák és az anyukák legalább olyan lelkesek voltak a futamok alatt, mint amilyen odaadással a gyerekek vettek részt a versengésben.

Horváth Beáta, Weöres Sándor Óvoda
Napi szinten az életünkben jelen van a sport: a futball, a futás, mint egy ennyi idős gyermeknek általában a sport. Reggel úgy kelt fel, hogy rövidnadrágot vett és azt kérdezte, hogy  anya mikor megyünk futni, rövidnadrágot vehetek? Szeret nagyon sportolni hál' Istennek.

A legnagyobb mezőny a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a legkisebbeknél jött össze: több mint százan neveztek az ovikból. A gyerekek a célba érkezés után is csak jót tudtak mondani a rendezvényről.

Lengyel Kristóf, Kleé Kornél, Weöres Sándor Óvoda
-Nagyon jó.
-Szuper.
-Miért volt olyan jó?
-Azért, mert a haverokkal futottunk és ketten hoztuk be a hátrányt.
-És kik szurkoltak nektek?
-Az anya.

A XXIIII. Csótó Csúcsfutás, akárcsak a korábbiak, óriási sikert aratott. Nagy tömegeket mozgatott meg, sokakkal megszerettette a futást, a sportolást, a versenyzést.