Hírek

Waldorf jubileum

2010. november 19., 15:24

10 éves a Waldorf iskola. A jubileumot előadásokkal, a diákok munkáiból rendezett kiállításokkal és az intézmény működését bemutató nyílt nappal ünnepelték a Perint Parti szó-fogadóban.

Waldorf jubileum

„Ma reggel a legkisebb lányom kicsit beteg, el kellett volna vinnem orvoshoz, de iszonyatos hisztit vágott le, hogy iskolába akar menni. Ugyanez megtörtént az 5.-es fiammal is nemrég." - Szalay László mindhárom gyermeke waldorfos. A legkisebbeknek 8 órától-10-ig tart a főoktatás, ahol 3-4 hetente váltanak tantárgyat. Ez azt jelenti, hogy egy ciklusban, azaz epochában csak egy tárggyal: írással, olvasással, formarajzzal vagy számolással foglalkoznak. 10 órától művészeti tanórák vannak. László azt mondja, látja gyerekein, hogy megállják majd a helyüket az iskola után is.

Szalay László
"Önmaguk is képesek lesznek a változásra, a másik pedig, hogy kreativitást és örök emberi értékeket tanulnak. Ezért írattuk Waldorf iskolába a gyerekeket."

A mai nyílt napon megismerkedhettek a látogatók a Waldorf iskola hétköznapjaival, többek közt a 13. és 9. évfolyamosok Euritmia órájával. Rita szülőként érdeklődött az itteni képzés iránt.

Réczegné Bazsó Rita
"Az eddigi benyomás jó, kellemes családias közeg van itt az egész iskolában."

G. Ekler Ágnes az alapítás óta, szülőként és nevelőként is részt vesz az iskola életében. Azt mondja, úttörő szerepet vállaltak, és valódi közösséggé váltak, van jövőképe az intézménynek. 

G. Ekler Ágnes
"Még 1-2 év, amikor az első osztályok kimennek, akkor számítunk arra, hogy hirtelen létszámnövekedés lesz az iskolánkban."

A Perintparti szó-fogadó szombaton is várja az érdeklődőket. Irodalmi műsort, kiállítást, előadásokat és adventi bazárt is szerveznek. Pénteken, csaknem százan érdeklődtek a 10. születésnapját ünneplő iskola iránt.