Hírek

Vöröskeresztes tábor Felsőcsatáron

2011. július 06., 15:18

40 beteg vagy fogyatékkal élő, illetve szociálisan hátrányos helyzetű gyerek táborozik szombattól egy héten át Felsőcsatáron, a gyemeküdülőben. Az ingyenes táborozási lehetőséget a Vöröskereszt Vas megyei szervezete biztosítja.

Vöröskeresztes tábor Felsőcsatáron

Éppen a katasztrófavédők tartanak játékos versenyt a gyerekeknek. Egy hét alatt számos program várja őket a táborban.

Egyed Anikó - Szombathely
"Nagyon tetszik itt minden, jó sok barátom is van, de igazából azért jöttem ide, hogy jól érezzem magam."

Anikó asztmás. Ebben a táborban - akárcsak a többi beteg vagy fogyatékkal élő gyerekre -, rá is mindig külön figyelem jut.

György Béláné - táborvezető
"Zömében olyan gyerekek  vannak itt, akik nem tudnak egy osztálykiránduláson részt venni, sem olyan táborozási lehetőségük nincs, ahol közösségben lennének legalább egy héten keresztül."

A Vöröskereszt 12 szakképzett önkéntese foglalkozik itt a gyerekekkel a nap 24 órájában. Ők a szabadidejüket áldozzák erre a tevékenységre.

Rusznyák Károlyné - vöröskeresztes önkéntes, Kőszeg
"Ez a tábor az, ami egy évre feltölt. Nagyon sokat adunk, de nagyon sokat is kapunk."

32 éve, a Vöröskereszt szervezetei közül elsőként Vas megyében  szervezték meg a nyári tábort, ami azóta országos gyakorlattá vált. A szűkösebb anyagi lehetőségek miatt második alkalommal vannak Felsőcsatáron, addig a Balatonra vitték a gyerekeket. A tábor költsége most hozzávetőleg 800 ezer forint. Ezt az összeget egy jótékonysági est bevételéből, egyéb adományokból és pályázati forrásból teremtik elő.