Hírek

Vízosztás városszerte

2011. augusztus 25., 15:49
Szombathelyen a meteorológiai szolgálat munkatársa 30,3 fokot mért, a napon viszont negyven fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála. A VASIVÍZ ZRt. ezért mától reggeltől estig a város több pontján hűs ivóvizet oszt a járókelőknek.

Vízosztás városszerte
Ez a kislány 3 pohár vizet ivott, miközben a buszra várakozott az Ady-téren, és édesanyja sem maradt szomjas a rekkenő hőségben.
vóvizet osztott ma a Vasivíz Zrt. többek között az Ady téri buszpályaudvaron. Itt iskolaidőben 14-15 ezer ember fordul meg. Most jóval kisebb a forgalom, de így is 6 ezer utas kereste az árnyékot. A csapok mellett a napon negyvenegy fokot mutatott a hőmérő. Az egyik legforgalmasabb tere ez a városnak, az aszfalton pedig még nehezebb elviselni a forróságot - ezért kérte a körzet önkormányzati képviselője ide is a vízosztást.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok
A karneválra érkezők megfelelő folyadékellátottsága biztosított legyen az Ady-téren, fontos szempont. Az Ady-téren volt valamikor közkút, de most nincs ivókút, ezért kértem a Vasivizet, hogy állítsanak fel vizet osztó sátrat.

A szolgálató reggel 9-től este nyolcig enyhíti a járókelők szomjúságát egy-egy pohár friss vízzel.
Augusztus 25-től 28-ig a város több pontján: a Fő téren, a Thököly utcában, a Savaria téren, és naponként változó helyszíneken, az Ady tér után pénteken a Domus Üzletközpontnál, hétfőn pedig az Éhen Gyula téren osztanak vizet.

Lendvai Ferenc marketing- és PR-vezető, Vasivíz ZRt.
Viszonylag kevés helyen van ivókút Szombathelyen, ezért olyan frekventált helyekre próbáltunk települni és fogunk is még települni, ahol sok ember megfordul. Ezzel tudjuk ezt a nagy hőséget enyhíteni egy kicsit.

Szeretnék így a rosszulléteket is megelőzni. A kánikulában sokkal több folyadékra van szüksége a szervezetnek, ilyenkor naponta 2-3 liter elfogyasztását tanácsolják a szakemberek.