Hírek

Vízilabdás sikerek

2011. június 17., 16:14
Két arany és egy bronzérem az össztermése a Gothard Jenő Általános Iskolának a Diákolimpia vízilabda döntőiről. A dobogó legfelső fokára a 2., valamint 3. korcsoportos szombathelyi fiú csapatok állhattak fel. A harmadik helyezést pedig a 4. korcsoportos lányok gyűjtötték be.
Vízilabdás sikerek

Meglett az eredménye a Gothard Jenő Általános Iskola és az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület együttműködésének: a szombathelyi oktatási intézményben tanuló, és a sportegyesületben vízipólózó gyerekek három érmet szereztek meg a Diákolimpia döntőin.


Juhász Tibor - tanácsadó, Aligátor VUSE
Azt gondolom, hogy a siker annak köszönhető, hogy az általános iskolásoknak 6 éves korukban elkezdjük a vízilabda oktatását. Egyesületünk ketretein belül hozzuk a gyerekeket vízilabdázni. Komoly, kemény munka van mögötte. Azt gondolom, a siker titka a munka, hiszen a munka nem hazudik.
 
A 2. korcsoportos fiúk döntőjét Dunaújvárosban rendezték. A Gothard iskola csapata a hazaiakat 15:0-ra, a százhalombattaiakat 9:0-ra, a püspökladányiakat 8:0-ra, míg a ceglédieket 8:2-re verte. Azaz több mint magabiztosan nyertek a szombathelyi gyerekek.


Rádli Rajmund játékos, Gothard-iskola
A 3. korcsoportos fiúknak Kiskunfélegyházán tartották meg az országos finálét. A Gothard gárdája a csoportkörben előbb a legnagyobb riválist, a Szentest győzte le 3:2-re, majd az Egert 8:3-ra. A legjobb három között pedig a vasiak könnyedén verték a Hódmezővásárhely és a Százhalombatta csapatát is. Az aranyérem mellett a 16 találatig jutó Juhász Máté a gólkirályi címet is hazahozhatta.

Juhász Máté játékos, Gothard-iskola
Hát a kupát megnyerni már magában is jó érzés, de hogy még gólkirály is lehetek az egy plusz és hogy még ezt csapatkapitányként az még jobb.
 
A Nikola Sztojadinov és KIss István edzette gothardos fiúk remeklése után ráadásként a 4. korcsoportos lányok is begyűjtöttek egy bronzérmet. A három érem országos viszonylatban is kiemelkedő teljesítménynek minősül.