Hírek

Vidám hangversennyel ünnepelték a farsangot a hétvégén a zeneiksolában

2013. február 04., 17:58

Az immár hagyományos rendezvényen csaknem valamennyi tanszak növendékei felléptek.

Vidám hangversennyel ünnepelték a farsangot a hétvégén a zeneiksolában

Rendhagyó műsorral ünnepelték a farsangot a zeneiskolában. A színpadon az intézmény növendékei tanáraikkal és egykori diákokkal léptek fel - a megszokott komolyságot és eleganciát most karneváli  vidámságra és sokszínű jelmezekre cserélték.

Brandisz Márton igazgató, Bartók Béla Zeneiskola
Itt mindenki a leghumorosabb oldalát igyekszik elővenni, és olyan számok kerülnek műsorra, amik év közben sohasem. Jelmezekbe öltöznek a diákok, tanárok is, egy-két tanár, és ettől felborul a normális rendje a hangversenynek.

A növedékek heteken át készültek a koncertre: az egyéni produkciók mellett a zeneiskola különböző formációinak műsora színesítette a programot. 

Kocsis Margit
Mindig amikor ilyen koncert van., és a főpróbán jönnek az emberek, és  az egész összeáll, és amikor meghallom, hogy milyen jól hangzik, akkor  sokkal szívesebben játszok.

A műsorban film- és rajzfilmzenék, népzene és könnyed dallamok csendültek fel, és szinte minden tanszak bemutatkozott.

Sándor János
Szívesen csinálják a gyerekek, ugye egy kis lazaság, egy kis könnyedség a komolyzene világából, egy kis kirándulás, de hát azért igyekszünk ugyanolyan színvonalon csinálni, mint a komolyabb részét.

A kivételes alkalomra a gyerekek többsége jelmezben érkezett.

Bödei Bálint
Most farsangi karnevál van itt, és lehet, hogy szerepelni fogok, ilyen tapsolós buliban.

Vörös levente
Megmutatod, hogy milyen jelmezben érkeztél ma? - Sikoly jelmezben érkeztem. - és hogy választottad éppen ezt? - Láttam egyszer a filmet, és úgy.

A vidám műsor után a programot a gyerekek jelmezes felvonulása és tombola zárta.