Hírek

Veterán korcsoportban is a világ élén a szombathelyi kalapácsvetők

2012. augusztus 30., 17:28

Remekül szerepeltek a Haladás VSE kalapácsvetői a Németországban rendezett veterán atlétikai Európa-bajnokságon: Fábián László a Masters 40-es korosztályban óriási fölénnyel az első helyen végzett, míg Lezsák Balázs egy korcsoporttal feljebb másodikként zárt.

Veterán korcsoportban is a világ élén a szombathelyi kalapácsvetők

Világbajnokként érkezett a németországi Zittauban megrendezett veterán atlétikai Európa-bajnokságra Fábián Zoltán. A Haladás VSE kalapácsvetője a Masters 40-es korosztályban 66,03 méteres teljesítményével toronymagasan nyerte meg a versenyt. Külön érdekesség, hogy a vasi sportoló a legkisebb dobásával is aranyérmes lett volna.

Fábián Zoltán kalapácsvető, Haladás VSE
"Tulajdonképpen a tavalyi világbajnokság óta végigedzettem ezt a közel egy évet. Heti 3-4 felkészülés van mögöttem. Annus Adriánékkal és fazekas Róbiékkal edzettem, készültem együtt. Rengeteg versenyen indultam idén: kb 13 verseny van mögöttem."

Lezsák Balázs tavaly aranyérmet szerzett az Egyesült Államokban rendezett  világbajnokságon a Masters 45-ös korcsoportban, így egyertelműen esélyesként érkezett a kontinens-vetélkedésre. A vasi sportoló végül 58 méter 60 centiméterig jutott, ami a második helyhez volt elegendő.

Lezsák Balázs kalapácsvető, Haladás VSE
"Elégedett vagyok az eredménnyel, egyáltalán nem vagyok csalódott. Az előzetes nevezések alapján tudni lehetett, hogy a korosztályomba most feljött német versenyző eddigi eredményei jobbak az enyémnél. Nekem két célom volt, hogy a 60 métert meg tudjam dobni és elhozzam az ezüstérmet. Ez felemásra sikerült, mert a 60 méter nem lett meg, a második hely viszont biztosan."

A Haladás VSE két örökifjú atlétája nem pihen a babérjain, az Európa-bajnokság után pár nappal már ismét az edzőpályán gyakorolnak. Most már a jövő évi világbajnokság áll mindkettőjük célkeresztjében.