Hírek

Veterán erőemelő sikerek

2011. november 17., 19:22

Rövid időn belül két érmet is begyűjtött Kelemen Ferenc, a BPW-Hungária Kft-Haladás VSE veterán erőemelője: az országos bajnokságon aranyat, míg az azt követő Világkupán ezüstöt nyert fekvenyomásban.

Veterán erőemelő sikerek

Jól szerepelt a Komáromban megrendezett erőemelő országos bajnokságon Kelemen Ferenc: a Masters 50-59 esztendős kategóriában 120 kilogrammos teljesítményével megnyerte a 82,5 kilósok vetélkedését. Ezzel az eredményével pedig sikerült kvalifikálnia magát a szeghalmi Világkupa viadalra. Azon a versenyen súlycsoportjában az ezüstérmet szerezte meg a BPW-Hungária Kft-Haladás VSE erőemelője, még pedig 140 kilós fekvenyomásának köszönhetően. A nemesrempehollósi sportoló az utóbbi időszakban sokat fogyasztott, kisebb testsúllyal versenyez, ennek tudatában ez a produkció mindenképpen dícséretesnek mondható.

Kelemen Ferenc erőemelő, BPW-Hungária Kft-Haladás VSE
Megmondom őszintén, hogy egy picit csalódott vagyok az elért eredmény miatt, mert 140 kilónál sokkal többre számítottam: 140-150 környékén szerettem volna fekvenyomni. Azonban magamat dobogóra vártam mindenképpen, a helyezésemmel nagyon elégedett vagyok.

A vasi erőemelő már megkezdte a felkészülést a következő szezonra: heti több edzéssel treníroz a májusi nagy nemzetközi versenyekre, melyeket Ausztriában és Szlovéniában rendeznek majd meg. Szeretné minél hamarabb visszanyerni a súlycsoport-váltás előtti fizikai állapotát, ami azt jelenthetné, hogy újból 150-155 kilogrammos teljesítményre lenne képes. Azzal pedig győzelmi esélyekkel indulna mindenhol.