Hírek

Vereséggel indult a szombathelyi futsal szezon

2012. augusztus 28., 17:13

A 2012-2013-as bajnoki szezon első fordulójában az Admiral-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata a Szeged csapatától kapott ki az Aréna Savariában 2:1-re. A  helyzetek alapján a hazaiaknak kellett volna nyerniük, ám a legbiztosabb ziccereket is elhibázták Horváth Levente tanítványai.

Vereséggel indult a szombathelyi futsal szezon

Ünnepélyes pillanatokkal indult az Admiral-Szeged bajnoki futsalmeccs. A derbi előtt köszöntötték az Aréna Savaria küzdőterén az olimpiai bajnok Pars Krisztiánt és edzőjét Németh Zsoltot. A kezdőrúgást is a két ünnepelt végezte el. Mint később kiderült, ekkor volt utoljára ok az örömre, ugyanis 2:1 arányú vereséget szenvedett a debütáló edző, Horváth Levente együttese.

Horváth Levente vezetőedző, Admiral-Haladás VSE
"Semmiképpen sem ilyen bemutatkozásról álmodtam, de a futball ilyen, benne van a vereség is. Úgy gondolom, hogy ma nem a jobbik csapat nyert. Helyzeteink alapján több góllal kellett volna nyerni a mérkőzést. Ők a helyzeteikből kettőt kihasználtak, nekünk a negyven perc alatt csak kettőt sikerült. Bízom benne, hogy a helyzetkihasználáson javítani tudunk."

A szegediek a találkozó 15. percében szerezték meg a vezetést, amikor is Puskás vette be Németh Krisztián kapuját. Erre a 23. percben Egle még válaszolni tudott egy látványos sarkazásból született góllal. A győzelmet végül Gahwagi szerencsés találata döntötte el a 26. percben. A derbi végjátékában a Haladás vészkapussal rohamozott, de így sem sikerült az egyenlítés.

Bánfalvi Balázs labdarúgó, Admiral-Haladás VSE
"Helyzeteink megvoltak. Gratulálok a Szegednek, de hozzá kell tenni, hogy nagyon-nagy szerencséjük volt ma. Mondjuk egy kiváló kapusteljesítmény is hozzájárult a győzelmükhöz. De nagyon sokszor álltunk úgy vele szemben, hogy nem rajta múlott. Nekem is volt három ziccerem. Sajnálom, hogy nem sikerült győzelemmel bemutatkoznom itt Szombathelyen."

A 11 csapatos NB I. második fordulójában az Admiral-Haladás VSE szabadnapos lesz. A szombathelyiek a pontvadászat harmadik körében lépnek legközelebb pályára, még pedig az egyik legerősebb gárda, az Aramis otthonában. A mérkőzést szeptember 10-én, hétfőn játsszák a csapatok.