Hírek

Vépi fejlesztések

2011. július 20., 15:58
Jelentős fejlesztések zajlanak Vépen. A kisvárosban felújítják az egyik legforgalmasabb utca több mint fél kilométeres szakaszát, és jelentős összeget nyertek az óvoda energetikai korszerűsítésére is. 
Vépi fejlesztések
Mindössze néhány kisgyerek jár a vépi oviba ezekben a hetekben, de év közben 110-en vannak, amikor teljes kapacitással működik az intézmény. A város nemrég 21 millió forintot nyert az óvoda energetikai korszerűsítésre, további 7 millió forintot pedig önerőből biztosítanak a jövő nyárra befejeződő munkálatokhoz.

Kovács Péter - polgármester, Vép
"Ebből a tető felújítása történik meg, homlokzatfelújítás, vagyis hőszigetelés. Az ajtók, ablakok kicserélését folytatjuk, lesz fűtéskorszerűsítés és napkollektorok felszerelését is tervezzük. "

Már dolgoznak a kivitelezők a forgalmas Rákóczi utcában. Bár a munka kellemetlenségekkel is jár, az itt élők régóta várták a felújítást - mondja Szolnoki Józsefné.
"Nagyon dübörögtek itt, meg életveszélyes is volt, mert gödrök voltak itt, úgyhogy nagyon örülünk."
Az utca egy szakaszát korábban már rendbe tették, most a fennmaradó részt építik át.

Németh Gyula - területi igazgató, Magyar Aszfalt Kft.
"Csapadékelvezető rendszer épül és 6,5 méter széles útpálya, azon kívül az út mellett parkolók, térkővel ellátva."

A 138 millió forintos beruházási összeg 75%-át - több mint 100 millió forintot - uniós támogatásból fedezik. A település ehhez 35 millió önrészt tett hozzá.