Hírek

Velem mindig történik valami, Kire ütött ez a gyerek, Égigérő fű...

2013. szeptember 20., 18:15

Janikovszky Éva jól ismert műveivel is találkozhatnak a Berzsenyi Könyvtár új kiállításának látogatói. Az írónő halálának 10. évfordulójára megnyílt emléktárlat október közepéig látogatható.

Velem mindig történik valami, Kire ütött ez a gyerek, Égigérő fű...

A diákközönség élvezettel lapozza- vagy nézi és hallgatja Janikovszky Éva történeteit, amelyek Wéber László illusztrációival gyerekek és felnőttek generációit nyűgözték le már. Az írónő alakját ezúttal a Móra Kiadó összeállította vándorkiállítás idézi fel.

Zsigri Mária,könyvtáros
Igazából ez egy kis plusz, mert a könyvtár polcain Janikovszky Év valamennyi műve megtalálható.Sokan kölcsönzik de mostanában nagyon örülünk mert egyre több tanítónő veszi a kezébe és ajánlja vagy teszi kötelezővé ezek olvasását.

A kiállításon helyet kapott Mercédesz, az írógép, akit szinte alkotótársként szeretett az írónő, de a látogatók belelapozhatnak Janikovszky Éva naplójába, ismerkedhetnek életével és műveivel, amelyek egyszerűen, szerethetően és sok-sok humorral szólnak a felnőttek és gyerekek kapcsolatáról, a mindennapok örömeiről és konfliktusairól. A gyerekek többsége már olvasott Janikovszky könyvet-ám sokaknak a Málnaszörp és szalmaszálból készült film, az Égigérő fű is meghatározó élmény.

Szabó Blanka
Van egy öreg bácsi benne, aki már nagyon sokat dolgozott a parkban és neki segítenek hat nap alatt és bármit megtesznek érte!

A kiállításnak szombathelyi vonatkozása is van,hiszen az írónő egyik művéből a Bertalan és Barnabásból bábelődás is született a városban. A Mesebolt Bábszínház a látogatók kedvéért kölcsönadta a tacskóikrek figuráit is. A tárlat október 14. tart a Berzsenyi Könyvtárban-amikor ünnepélyes kiállítás- búcsúztató műsorral köszönnek el tőle az írónő gyerek és felnőtt rajongói.