Hírek

Véget ért a tanév

2010. június 15., 17:30
Kedden hivatalosan is befejeződött a tanítás minden iskolában, és megkezdődött a vakáció. Szombathelyen közel 6000 általános iskolás kapja meg a napokban év végi bizonyítványát.
Véget ért a tanév

A Derkovits iskolában kedden volt az utolsó tanítási nap, délelőtt elballagtak a nyolcadikosok. A következő tanévben itt három első osztályt indítanak, maximális létszámmal.

Vakáció! Ez az, ami hetek óta izgalomban tartja az iskolásokat. A vakáció felirat már a táblára is felkerült, és a napokban lezárult rajzpályázaton is sokan ezt a témát választották. Sokan valamilyen táborban töltik a nyár egy részét, és többen utaznak nyaralni is.

Az utolsó napok már nem tanulással, inkább szórakozással teltek: osztálykirándulásokat, gyermeknapot szerveztek az iskolában. A bizonyítványokat már megírták, egyelőre itt sorakoznak a tanári szoba asztalán, a diákok a holnapi tanévzárón vehetik majd át őket.

Kovács Péterné - igazgató, Derkovits Gyula Általános Iskola
"40 kitűnő tanulónk van idén, ez a tanulóink 10 százaléka. Az átlagunk megfelel az elmúlt évek 4,2 körüli átlagának."

Ma ballagtak el a nyolcadikosok, három osztályban összesen 62-en öltöttek magukra tarisznyát. A Derkovits végzőseinek 18 százaléka gimnáziumban, közel fele pedig szakközépiskolában tanul tovább. Ma mindenhol lezárult a tanév, összesen 900-an ballagnak el. Ősszel 760 kiselsős ül iskolapadba Szombathelyen.