Hírek

Véget ért a fűtési szezon

2011. május 17., 09:47
Május 15-ével véget ért a fűtési szezon. Jelenleg az összes szombathelyi távhős lakásban hidegek a radiátorok. Tartós hideg esetén azonban kérhetik a társasházak a fűtés újraindítását. A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. több mint 11 ezer lakásban biztosítja a meleget.
Véget ért a fűtési szezon

Tavaly hamar beköszöntött az ősz, már szeptember közepén elindult a fűtési szezon. Az első távfűtést lemondó nyilatkozatok idén április elején érkeztek a szolgáltatóhoz. A szombathelyi távhős lakások felében viszont még a múlt héten is fűtöttek.


Nagy Gábor
"Elég hidegek voltak és a lakásomban van egy északi tűzfal, eléggé szívja ki a hőt. Tehát nekem jó, hogy éjszakára, estére befűtenek, nekem jól jött. Nem mondom, hogy nappal voltak olyan időszakok, amikor esetleg el lehetett volna zárni, de nem mondom, hogy túl lett volna fűtve a lakás."
 
2009-ben később kezdődött, de egy hónappal tovább tartott a fűtési időszak, mint 2010/2011-ben. Ezt leszámítva a két szezon hasonlóan alakult.


Kecskés-Kocsis Tóth Ildikó
"Az átlaghőmérséklet a 2009/2010-es szezonban 4,6 Celsius fok volt, a 2010/2011-esben 4,3. Ennek megfelelően a kibocsátott hőmennyiség is majdnem egyforma. A különbség a két fűtési időszakban az volt, hogy egy-egy hónapot összehasonlítva voltak teljesen mások az értékek."
 
Május 15-én hivatalosan is véget ért a fűtési szezon, jelenleg az összes szombathelyi távhős lakásban hidegek a radiátotok. Tartós rossz idő esetén azonban kérhetik a társasházak, hogy indítsák újra a fűtést. A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. tavaly május második felében is több lakásban biztosította a meleget.