Hírek

Végéhez közeledik az intelligens iskola program

2011. július 26., 17:38

Az önkormányzat 360 millió forintot nyert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban interaktív táblák, digitális tananyagok, számítógépek beszerzésére. A fejlesztés 23 iskolát érint. Az új eszközök már a helyükre kerültek, ma öt intézményben tartották meg a program zárórendezvényét.

Végéhez közeledik az intelligens iskola program

Eddig három interaktív táblája volt a Puskás-iskolának, a mostani fejlesztésnek köszönhetően további nyolcat helyeztek el a tantermekben. Közismereti- és szaktárgyak oktatásában is hasznukat veszik szeptembertől. Azt remélik, segítségükkel még inkább felkelthetik a diákok érdeklődését a tananyag iránt.

Balogh Gabriella - igazgató, Puskás Tivadar Szakképző Iskola
"Ezzel a generációval nehéz bánni, nehéz őket motiválni. Azt remélem, hogy a táblákkal jobban lehet majd őket motiválni."

Az Oladi ÁMK két tagintézménye a Teleki Blanka Szakképző és a Simon István Utcai Általános Iskola közösen részesül a fejlesztésből. 12 interaktív táblát kaptak a hozzá tartozó laptoppal és projektorral együtt több mint 15 millió forint értékben. A tanárok közel fele már megismerkedett az új eszközökkel, azt várják, hogy a gyerekek is fogékonyak lesznek a korszerűbb módszerekre.

Sulyokné Madarász Kinga - igazgató, OÁMK Simon István Utcai Általános Iskola
"A képességeiket gyorsabban tudjuk fejleszteni, hiszen maguk is aktívan részt vesznek az ismeretek elsajátításában."

További három iskolában is ma zárult le a program. A Derkovits-iskola 40 számítógépet és 7 interaktív táblát, a Paragvári 67 PC-t és 17 interaktív táblát kapott, míg a művészeti iskola 10 digitális táblával gyarapodott.