Hírek

Vasutas véradónap a pályaudvaron

2010. december 10., 15:46

60-an adtak vért a vasutas véradónapon a szombathelyi pályaudvaron. A levett vérmennyiséggel 180 ember életének megmentéséhez járultak hozzá az önkéntesek.

Vasutas véradónap a pályaudvaron

Boros Zoltán 46. alkalommal adott vért. Nyugdíjasként is rendszeresen jön segíteni, ha hívják. A Vöröskereszt vasutas alapszervezetéhez kétszázan tartoznak, elsősorban őket szólítják meg a véradások alkalmával. Ma azonban az utasokat is várták. Kiss Miklós éppen tizedszer jelentkezett véradásra, amikor lehetősége van rá, részt vesz a szervezett véradónapokon.

Kiss Miklós
"Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy szüksége lehet a segítségre, amit megtehetünk, és egy kis bátorságon kívül sok mást nem kíván."

A MÁV a Vöröskereszttel és a vérellátó szolgálattal karöltve negyedszer rendezte meg a decemberi vasutas véradónapot.
 

Bőr József - véradásszervező, Vöröskereszt vasutas alapszervezet
"A karácsonyi ünnepek előtt vérhiány kiküszöbölésére, leküzdésére hoztuk létre ezt az akciót."

A váróteremben az utasok egy kivetítőn folyamatosan figyelemmel kísérhették az akció eredményét. Az országban húsz helyszínen zajlott ma egy időben a vasutas véradónap, a pályaudvarokon várták az önkénteseket.


A vöröskereszt tájékoztatása szerint illetéktelenek csengetnek be idős emberek lakásába, azt állítva, hogy csomagot hoztak a Vöröskereszttől és az átvételi elismervényt alá kell írni, így próbálnak bejutni a lakásba. A szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy ilyen formában nem juttat el adományokat a rászorultaknak. Aki ilyet tapasztal, hívja a rendőrséget.