Hírek

Vasi Vasember 2011

2011. július 14., 17:38

Szombaton 11 órakor a szombathelyi Csónakázó tavi úszással rajtol a 27. Vasi Vasember. Az olimpiai távú országos triatlon bajnokságra a szervezők legalább 300 résztvevőt várnak.

Vasi Vasember 2011

Magyarország legpatinásabb triatlonversenyévé nőtte ki magát a Vas Megyei Sportigazgatóság által 1984-ben útjára indított Vasi Vasember. Szombaton 11 órakor rajtol a sorozat 27. versenye, melynek részleteiről sajtótájékoztatót tartottak a szervezők.

Jerse András versenyigazgató, Pannonsport Kft
Eddig 200-an neveztek előre. Ez  előrevetíti, hogy a tavalyi 282-es létszámot is megdöntjük. A tavalyi már rekord volt. Idén olyan 300 versenyzőre  számítunk. Ez a 16 éves korosztálytól egészen a 70 évesig átölel mindenkit.

A 1,5 kilométer úszásból, 40 kilométer kerékpározásból, valamint 10 kilométer futásból álló versenyen 4 olyan sportember is elindul majd, aki az eddigi összes Vasi Vasemberen rajthoz állt. Idén ugyan nem versenyez Prugberger Emil, a Vas Megyei Triatlon Szövetség elnöke, ám ő így is 17-szeres "vasembernek" mondhatja magát.

Dr. Prugberger Emil elnök, Vas Megyei Triatlon Szövetség
A triatlon önmagában véve is csodálatos sportág. Túl azon, hogy nagyon kellemes emberekkel találkozik a résztvevő- hiszen valamennyien sportolnak, keményen sportolnak-, ez olyan, mint az élet: keménységre, állóképességre, kitartásra nevel.

A szombati verseny idejére lezárják a Kenderesi utcát a Tófürdő előtt. A kerékpárosok körpályáján, azaz a Szombathely-Nárai-Pornóapáti-Horvátlövő-Vaskeresztes-Felsőcsatár-Narda-Torony-Sé-Szombathely útvonalon ugyan nem lesz útlezárás, de a rendezők toleranciát kérnek az arra autózóktól.