Hírek

Vasárnap délelőtt mutatja be a Mesebolt Bábszínház új, Baktüttyös című darabját

2011. szeptember 30., 11:57

Az előadásban Vas megyei mesék, mondák, legendák elevenednek meg a rendhagyó díszletben különleges eszközök segítségével. A darabot a bábszínház vezetője, Kovács Géza rendezte.

Vasárnap délelőtt mutatja be a Mesebolt Bábszínház új, Baktüttyös című darabját

Két fiatal tündér verseng az elsőségért a büki fekete tó legendájában. Egyikük forrást fakaszt, másikuk várat épít, mégis rombolás lesz a vége.

Ez a történet is megelevenedik a Mesebolt Bábszínáz legújabb produkciójában, melyet Szász Ildikó összegyűjtött vasi mesék és legendák nyomán írt. Erka néni éppen nagymosást tart, mikor egy fiatalokból álló csapat érkezik hozzá. Nekik meséli el a szülőfalujában szájról szájra járó régi történeteket.

Kovács Géza - igazgató, Mesebolt Bábszínház
"Személyesen nekem nagyon fontos, hogy tudnia kell a gyerekeknek, hova születtek, mi a története, milyen legendák vannak. Ez legalább annyira fontos, mint esténként klasszikus mesét mesélni."

A darabot Császár Erika és Szabó Tamás nem hagyományos bábszínházi eszközökkel játssza. Tárgyak elevenednek meg, például szamárfej lesz egy vödörből és látványos homokanimáció is színesti az előadást, amely interaktív, a nézők is részesei lehetnek a játéknak.