Hírek

Vas megyében a múlt héten elkezdődött az influenzaszezon

2013. február 18., 17:32

A járvány egyelőre csak enyhe mértékű. A tapasztalatok szerint hétről hétre egyre többen fordulnak orvoshoz, elsősorban felsőlégúti megbetegedésekre utaló tünetekkel.

Vas megyében a múlt héten elkezdődött az influenzaszezon

Félszáz tanuló hiányzott hétfőn a Paragvári-iskolából. A 2. B-ből most csak három diák széke maradt üresen, de láz, köhögés és gyomorpanaszok miatt a múlt héten több kisgyermeket is haza kellett küldeni tanítás közben. Üresek a székek a tanári szobában is, több pedagógus jelentett beteget, az ő helyettesítésüket is meg kell oldani.

Kőváriné Fekete Marietta igazgató, Paragvári-iskola
"A kollégákat ezen a héten érte el igazán a betegség, a mai napon 8 hiányzó kollégát helyettesítünk, ebből 5-en alsósok. Ez bizony nehézséget okoz, de elég sok kolléga dolgozik félig-meddig betegen is, mert a tanításnak folynia kell."

A Jáki úti rendelőben is sok beteg jelentkezett. Itt egyelőre nem érzékelik az influenzajárványt, de megfázásos tünetekkel egyre többen fordulnak orvoshoz.

Legli Veronika háziorvos
"A felsőlégúti megbetegedések száma azért emelkedett, bár ez nem lényeges. Elsősorban a náthával, köhögéssel járó betegek száma nőtt, típusos inluenzával nagyon ritkán találkozunk."

A tiszti főorvos szerint Vas megyében a múlt héten elkezdődött az influenzaszezon.

Stánitz Éva megyei tiszti főorvos
"Meghaladta a megbetegedési gyakoriság a... ezreléket is, mondhatjuk, hogy a járvány még csak enyhe formában zajlik. Különösebb közösségi halmozódás nem fordult elő."

A tisztiorvosi szolgálat továbbra is mindenkinek javasolja a védőoltás beadását. Aki most kéri az oltást, annak még mindig jó esélye van arra, hogy elkerülje az esetenként súlyos szövődményekkel járó megbetegedést.