MNB
MNB - 2

Hírek

Városi Diáksport Napok a Sportligetben

2012. június 06., 17:59

Nyolc szombathelyi középiskolából több mint 400 tanuló látogatott ki ma a Sportligetbe  a Városi Diáksport Napok rendezvényeire. A gyerekek tíz sportágban mérhették össze tudásukat, felkészültségüket.

Városi Diáksport Napok a Sportligetben

Két napra a szombathelyi oktatási intézmények tanulói vették birtokba a Sportligetet, itt rendezték meg a Városi Diáksport Napokat. Kedden az általános-, szerdán pedig a középiskolák képviselői mérkőzhettek meg egymással tíz sportágban. Mindkét napon több százan voltak a sportcentrumban.

Varga Jenő rendező, Városi Diáksport Bizottság
Azt hiszem, hogy a testnevelők akik kijöttek és az iskolások is mindenki odatette magát. Ami nagyon fontos: ennek a diáksport rendezvénynek elsődleges feladata az, hogy nem az élsportban szereplő diákok vegyenek rajta részt, hanem azok akik esetleg nem kerültek be a diákolimpiai országos döntőkbe. Pontosan azok a diákok kaptak lehetőséget, akik tömegsport, diáksport szintjén űzik ezeket a sportágakat.

A programban szereplő valamennyi sportág nagy népszerűségnek örvendett, de legtöbben a labdajátékokat választották. Óriási volt a forgalom a foci-, a röplabda-, valamint a kosárlabdapályákon is, de sokan próbálták ki  a kevésbe ismert lengőtekét is.

Németh Judit, Kanizsai Dorottya Gimnázium
Én a Kanizsai röplabdacsapatával jöttem. Van köztük osztálytárs illetve idősebbek és fiatalabbak is. Mi a diákolimpián is szoktunk szerepelni, ezért így nagyon sok az ismerős. Szerintem ez egy nagyon jó rendezvény, mivel nagyon sok mindent kipróbálhatunk. Mi itt lengőtekéztünk, több-kevesebb sikerrel.

A Városi Diáksport Bizottság hagyományos rendezvénye ezúttal is sikert aratott. A szervezők azért is örülnek a nagy érdeklődésnek, mert itt a megjelenés nem volt kötelező.