Hírek

Valóságos programözön jellemzi az AGORA kínálatát az év hátralévő hónapjaiban

2013. október 10., 18:47

A Szent Márton Ünnep mellett bőséges film- és koncertélmények várják a szombathelyieket. A rendezvényekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Valóságos programözön jellemzi az AGORA kínálatát az év hátralévő hónapjaiban

Ősszel programszüret, télen programlavina – ezzel a szójátékkal jellemezte a polgármester az AGORA idei rendezvénykínálatát.

"Szombathely olyan kultúrcentrum, ahol mindenki megtalálja azt a szórakozási lehetőséget, kikapcsolódási lehetőséget, ami neki leginkább tetszik."

Az év hátralévő hónapjai részben két jubileum jegyében telnek: a Sportház 50, a mozi 40 éves idén.

Parais István igazgató, AGORA
November 23-án tartjuk azt a gálaműsort, a Sportházban, amely a hozzá köthető, onnan induló csapatokat, együtteseket, némely országos hírű együttest is érintően felvonultatja ezen programokat.

Az évfordulóra exkluzív kiállítás is készül. Népszerű programnak ígérkezik a Táncdalfesztivál, amelyen a 60-as, 70-es, 80-as évek slágereit és legkedveltebb előadóit hallhatja a közönség, de egészestés műsort hoz Korda György, a Benkó Dixiland Band és több más zenekar is a hazai könnyűzene élvonalából.

Prieger Szabolcs igazgatóhelyettes, AGORA
Ezek a nagykoncertek, Presser Gábor, a Republic, a Táncdalfesztivál, Ákos, a Magna Cum Laude, és a mozis vonal, Kiscsillag, Reggaekarácsony koncertek ezek mindenféle korosztálynak jó szórakozást nyújtanak remélhetőleg.

A mozi különleges vetítéssel ünnepel.

Mayer Rudolf szakágvezető, AGORA
Igazi csemegét kínálunk a szombathelyieknek, Bódy Gábor Pszyché című filmjét vetítjük le a moziban, és a rendezői, eredeti változatot, ami nagyon sokáig nem volt látható, és egy időre el is tűnt a film annak idején, de most a Nemzeti Filmarchívumban felújították digitálisan.

A mozi kitüntető figyelmet szentel a sorra készülő magyar filmeknek, a bemutatókat közönségtalálkozók egészítik majd ki. Az 1956-os forradalom évfordulójára a Sándor István szalézi vértanúról készült filmet tűzik műsorra, de helyet adnak zenés programoknak, így a Quimby rendhagyó klubkoncertjének is – amit Varga Líviusz, a zenekar egyik frontembere skype-on keresztül ajánlott a sajtótájékoztatón. Októbertől a moziba költöznek a Gyermekek Háza játzsóházi programjai, az élőzenés, habos-kakaós programok táncos élményeket is kínálnak a kicsiknek.