Hírek

Az üvegcipő

2014. április 30., 15:26

A 20. század elején játszódik Molnár Ferenc: Az üvegcipő című remekműve. A költészettel és humorral átszőtt történetet Valló Péter rendezésében láthatja a közönség. Kedden este a sajtó munkatársai bepillanthattak a kulisszák mögé.

Az üvegcipő

A Weöres Sándor Színház stúdiótermében, egy kerámiakockás, különös térben játszódik az ismert, keserű-édes mese, Az Üvegcipő. Valló Péter rendező nem először nyúlt Molnár Ferenc-darabhoz.

Valló Péter - rendező
„Molnár minden bizonnyal a legnagyobb drámaíró, nemcsak magyar nyelven, hanem az egész világon is. Értelemszerű, hogy a színházak folyamatosan műsoron tartják a darabjait, így van ezzel a szombathelyi színház is. Általábban akkor kerül elő egy Molnár-darab, ha a főbb szerepekre megvannak a megfelelő színészek.”

Ezúttal Csonka Szilvia, Nagy Cili, Szerémi Zoltán és Kálmánczehlyi Zoltán személyében kelnek életre és nyernek új értelmezést a Molnár- figurák. Az elérhetlennek tűnő, mégis valóra váló álmokról, az akaratról és a kitartásról szól ez a darab. A színészek nagyon figyelnek rá, hogy ezt is adják vissza a színpadon.

Szerémi Zoltán - színész
„Nem élőbeszéd, mert majdnem a költészet határán van. Annyira szép. Próbálunk is arra hangsúlyt fektetni, hogy az utolsó szóig pontosan azt mondjuk, mert annyira pontosan van írva, mert az se mindegy, hogy kérlek, vagy kérem. Ez teljesen hibátlanra van írva.”

Irma egy 19 éves, ártatlan, fiatal lány, aki a maga tisztaságával áll szemben erkölcsi szabályokkal, előítéletekkel és észérvekkel.

Csonka Szilvia - színész
„Tulajdonképpen azt képzeli magáról, hogy ő maga a Hamupipőke, akinek sanyarú élete van és szerelmes Siposba, aki nem viszonozza az ő szerelmét, de egyszer csoda fog történni. És tulajdonképpen meg is történik ez a csoda a végén.”

Az üvegcipőt május 2-án láthatja először a közönség.