Hírek

Ütemterv szerint halad az építés

2013. július 23., 09:38

Az ütemtervek szerint haladnak a munkálatok a Szombathely és Vát között régi 86-os út felújításán és az új nyomvonal építésén. Van ahol már az aszfaltozást kezdik. Szakemberek szerint tartható a szakasz 2014 év közepére tervezett átadása.

Ütemterv szerint halad az építés

A nyári forróság ellenére sincs megállás a 86-os építkezésén. 70-80 teherautó dolgozik ezekben a hetekben is, hogy minden munkával határidőre végezzenek. Zajlik a kavicsvédő réteg kiépítése, készül a csapadékvíz elvezetés és a burkolat alapozása.
A vépi bekötőút külön szintű csomóponttá való átépítésével is jól haladnak a szakemberek. Itt már a támfal betonozását végzik.  

Loppert Dániel - kommunikációs vezető, NIF Zrt.
“Az új, 6 km hosszú nyomvonalon teljes egészében kész van as betonburkolat alapja és CKT burkolatalap elkészült. Folyamatban van az aszfalt kötőrétegnek az építése illetve már a bal pályán az aszfaltozás elkezdődött.  “

Szakemberek úgy látják: jövő nyárra elkészül a Szombathely-Vát szakasz. A tervek szerint két év múlva teljes lehet az M86-os gyorsforgalmi út Szombathely és Győr között. Ahol még nem kezdődött meg az építkezés, ott a közbeszerzési eljárást már kiírták, és néhány helyszínen már le is zárták. Várhatóan ősszel hirdetnek eredményt a Szeleste és Hegyfalu közötti 7,5 kilométeres szakasz megépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson. A csornai elkerülő építése is hamarosan elkezdődhet, itt már a kivitelező is megvan. Legutoljára valószínűleg a Hegyfalu-Csorna közötti útszakasz készül el. Itt nemrég indult a közbeszerzési eljárás.