Hírek

Úszás teljesítménypróba a Tófürdőn

2011. július 11., 15:54

A rossz időjárás miatt korábban elmaradt úszás teljesítménypróbát rendezték meg vasárnap a Tófürdőn a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség, valamint a Városi Diáksport Bizottság munkatársai. A jelentkezőknek egy kilométert kellett leúszniuk az 50 méteres sportmedencében.

Úszás teljesítménypróba a Tófürdőn

Vasárnap reggeltől késő délutánig nagy volt a sürgés-forgás a szombathelyi Tófürdő sportmedencéje körül. Sorban érkeztek azok a sportemberek, akik részt akartak venni az egy kilométeres úszáspróbán. A jelentkezők között nem csak magyarok voltak, hanem a vasi megyeszékhelyen nyaraló belga turisták is megmérettették magukat.

Varga Jenő szervező
Most második alkalommal hirdettük meg a "Minden hónapra egy próba", "Sportra fel Szombathely" akciót a Szabadidősport Szövetség rendezésében. Azt hiszem, hogy ez a programsorozat-most már több mint 980 regisztrált jelentkezője van, aki már legalább egy próbát teljesített- nagyon nagy dolognak számít.

Az úszók között a fiatalok vitték a prímet, a felnőtteknél valamivel kisebb volt az aktívítás. Ez azonban érthető is, ugyanis az  1000 méteres táv teljesítése nem könnyű  feladat, alaposan fel kell rá készülni.  

Horváth Nóra
Nem volt olyan nehéz, mert én négy évig jártam úszásra az uszodába. Könnyű volt, mert jó meleg volt a víz. Nem volt rossz, sőt jó volt.

Több mint ezren teljesítettek legalább egy versenyszámot, ami - a szervezők szerint -  azt jelenti, hogy a korcsolyázásból, gyaloglásból, kerékpározásból, futásból, valamint úszásból álló teljesítménypróba egyértelműen sikert aratott idén is Szombathelyen.