MNB
MNB - 2

Hírek

Ünnepi műsorral búcsúzott közönségétől és a 2012-es évtől az Ungaresca táncegyüttes

2012. december 03., 17:42

A csoport idei 54 előadását összesen 16 ezren tekintették meg. Az Apáról fiúra címet viselő, több generációt megmozgató szombati évzáró gála is közel teltházat vonzott Szombathelyen.

Ünnepi műsorral búcsúzott közönségétől és a 2012-es évtől az Ungaresca táncegyüttes

Bukovinai táncokkal nyitott idei évadzáró gáláján az Ungaresca. Csaknem teltház fogadta a csoportot a Sportházban. Szüksége is van a közönség támogatására az együttesnek, hiszen nagyon nehéz évet zártak. Januárban a Vas Megyei Intézményfenntartó Központ vette át a  fenntartásukat. Támogatást nem kaptak, viszont szerintük irreális bevételt kellett volna teljesíteniük. Nem sikerült, így szeptember óta egy nonprofit kft. próbálja működtetni a művészeti csoportot.

Horváth Győző igazgató, Ungaresca
"A hátterünk ebben az évben nem úgy alakult, ahogyan kellett volna. Az együttes egy nagyon komoly változás előtt, alatt van. Mint intézmény megszűnt, megszűntek azok a támogatások, amik eddig voltak. Én úgy gondolom, hogy a város talán továbbra is fog támogatást adni a együttesnek, hogy továbbra is tudjon életben maradni, dolgozni."

Nehéz anyagi helyzetük ellenére szakmailag sikeres évet zártak: 54 előadásukra 16 ezren váltottak jegyet. Az Apáról fiúra címet viselő, több generációt megmozgató hétvégi produkció a néptánc hagyományainak átadásáról mesélt.

Horváth János Gedi seniorcsoport-vezető, Ungaresca
"Gyakorlatilag ebben a műsorban erre akarunk visszautalni, hogy a színpadon gyerekeket, felnőtteket és egész idős táncosokat is látunk. A senior csoportban 62 éves táncos is fog táncolni, de 6 éves gyermek is fog táncolni."

Az Ungaresca előadásait közel ezer néző tapsolta a Sportházban.