Hírek

Universitas Bajnokságot rendeztek Szombathelyen

2012. március 01., 16:57

Az egyetemisták három sportágban: teremlabdarúgásban, kosárlabdában és röplabdában mérhették össze tudásukat. A nyugat-magyarországi régió északi körzetének legjobbjai a regionális seregszemlén folytathatják szereplésüket.

Universitas Bajnokságot rendeztek Szombathelyen

Ősszel Győrben tatották meg a nyugat-magyarországi régió északi körzetének Universitas Bajnokságát. A tavaszi második fordulónak viszont már a vasi megyeszékhely adott otthont. A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja és a Szombathelyi Egyetemi SE közösen rendezte meg a seregszemlét.

Kívés István szervezőtitkár, SZOESE
Ez egy szabadidősportos rendezvény azoknak az egyetemi hallgatóknak, akik az adott sportágban nem igazolt versenyzők. Ez egy továbbjutásos dolog, hogy az amatőrök is érezzék azt, hogy versenyeznek, továbbjuthatnak. Ez a verseny a győri első fordulóval indult, ez tavaly ősszel volt ebben a tanévben.

Az egyetemisták - akárcsak Győrben -, Szombathelyen is három sportágban mérhették össze tudásukat: kosárlabdában, röplabdában és labdarúgásban. A legnagyobb népszerűségnek ezúttal is a teremfoci örvendett: mind a fiúknál, mind pedig a lányoknál ebben lépett pályára a legtöbb csapat.

Szóka Orsolya labdarúgó, NYME-SEK
Nagyon jó a színvonal. Nagyon örülünk, hogy hazai környezetben játrszhatunk és hogy itt kerül megrendezésre ez a forduló. Nagyon összeszokott a csapat is. A realítás az, hogy továbbjussunk mint minden évben Miskolcra a döntőbe. Idén is ezt szeretnénk elérni.

A házigazda Savaria Egyetemi Központ csapatai végül remekült helyt álltak. A mix röplabda együttes, valamint a fiú és a lány teremfoci csapatok is az első helyen végeztek, így továbbjutottak a regionális döntőkbe. A két szombathelyi kosárlabda-gárda viszont elvérzett, számukra így véget ért a menetelés.