Hírek

Uniós támogatás segítségével 105 diák tanulhat elismert művészektől

2012. december 12., 17:44

Fotográfia, film és építészet témakörben indított programot az MMIK 5 városi oktatási intézménnyel közösen. A KOMPART elnevezésű projekt szakmai konferenciáján elhangzott, fontos, hogy a kreatívitás fejlesztése már gyerekkorban elkezdődjön.

Uniós támogatás segítségével 105 diák tanulhat elismert művészektől

Ilyen régi típusú vetítővel is dolgoznak az októberben indult KOMPART elnevezésű projekt résztvevői. Általános és középiskolások is csatlakozhattak a hét különböző csoporthoz.

Baki Orsolya- a projekt szakmai vezetője
"Ez a hét program: építészet, fotó és film témaköréből. 2 fotográfia, 3 film és 2 építészet témakörből. Előzetesen volt egy tanulmány az iskolákkal, diákokkal, iskola igazgatókkal, szülőkkel beszélgettünk, hogy  melyik iskolába milyen témát vigyünk el."

A gimnazista Zsófi már gyerekkora óta érdeklődik a filmművészet iránt, így a foglalkozásoknak otthont adó MMIK-ban májusig biztosan sűrűn megfordul.

"Én eleve nagyon nyitott vagyok az ilyen képzőművészeti akármikre, szóval legyen bármiről is szó. Engem a fotó és média mindig is érdekelt, mert több filmfesztiválon is vettem részt."

 A KOMPART pályázat keretében az MMIK szervezi a foglalkozásokat, amelyek a diákok továbbtanulását, későbbi munkáját is segítik.  A mai szakmai konferenciának is a központ adott otthont, ahol az oktatók előadását hallhatták az érdeklődők.

Parais István-igazgató, MMIK
"Részben helyszínnel, tehát termeink továbbra is kiválóan alkalmasak ilyen fajta képzésekre, ilyen fajta modell- értékű munkákra és természetesen az MMIK szakmai stábja, akik ezt managelik, szakmailag összefogják. Természetesen partnerek, szakma igénybevételével."

A foglalkozásokhoz most érkeztek meg az új eszközök, így a jövőben már ezekkel dolgoznak a diákok. A program májusig tart.