Hírek

Ülésezett az egyetem Gazdasági Tanácsa

2010. december 01., 15:32

Szombathelyen ülésezett szerdán a Nyugat-magyarországi Egyetem Gazdasági Tanácsa. Elfogadták a jövő év költségvetési irányelveit. Az, hogy mennyi pénzből gazdálkodhat az intézmény, a központi költségvetés elfogadása után dől majd el. Új elem a finanszírozásban, hogy 2011-től a korábbi 3 helyett egy évente határozzák meg a felsőoktatási intézmények költségvetését.

 

Ülésezett az egyetem Gazdasági Tanácsa

Sikeres évet zár 2010-ben a Nyugat-magyaroszági Egyetem. Az 5 városban működő intézmény 10 képzési karán közel 16 ezer hallgató tanul. Tavaly mintegy 20 milliárd forintból gazdálkodott az egyetem. A költségvetési támogatás mellé nagy összegű pályázati forrást nyertek.

Prof. dr. Faragó Sándor - rektor, Nyugat-magyaroszági Egyetem

"Új fejlesztéseink, új épületeink lesznek, kutatóegyetemi pályázatot is nyertünk. Így nemcsak építkezni fogunk, hanem a kutatáshoz is több milliárd forintos forrás áll rendelkezésünkre."

 A gazdasági tanács értékelése szerint stabil a Savaria Egyetemi Központ anyagi helyzete is. Itt 31 alap- és 22 mesterszakon oktatják a hallgatókat. A képzési kínálatot folyamatosan igazítják a gazdaság igényeihez.

Prof. dr. Gadányi Károly - elnök-rektorhelyettes, NymE-SEK

"Én úgy látom, hogy a bolognai képzésre a gazdaság még nem reagát, de ennek egy módosított formája nagyobb érdeklődésre tarthat számot.

A Savaria Egyetemi Központ december 3-án 10 órától nyílt napot hirdet a felvételizőknek.