Hírek

Ülésezett a fejlesztési tanács

2010. szeptember 20., 17:04
Több fontos döntést is hozott a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács mai kihelyezett ülésén a Megyeházán. Ezentúl például nem lesz központi irodája a tanácsnak, így nem lesz szükség apparátus fenntartására sem, mert a most megválasztott társelnökök felváltva saját stábjukkal végeztetik el az adminisztrációs feladatokat.
Ülésezett a fejlesztési tanács

Lemondott társelnöki tisztségéről Ipkovich György polgármester, ezentúl ezt a pozíciót Kovács Ferenc és Szakács Imre Vas, illetve Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlési elnökök töltik majd be. Ezt a leköszönő társelnök furcsának nevezte, szerinte így a megyei jogú városok polgármesterei nem tudják kellő súllyal képviseltetni magukat a tanácsban.

Dr.Ipkovich György - polgármester, SZMJV
"A másik furcsa változás, amely a mai napon szembetűnő volt, hogy a FEB tagoknak pénzt kívántak megszavaztatni a tanácsban végzett munkájuk elenében, ez eddig nem volt szokás, mindenki társadalmi munkában végezte a feladatát, ezért tiltakoztam."

Manninger Jenő elnök szerint az új tanács egy kisebb költséggel működő testületet kíván létrehozni, ezért csak a szakemberek kaphatnak havi maximum 30 ezer forint tiszteletdíjat, a politikusok nem részesülhetnek anyagi juttatásban. A tanács döntött arról is, hogy a jövőben bővíti a pályázati forrásokat. Elsősorban olyan projekteket támogatnának, amelyek hosszútávú munkalehetőségeket hoznak létre a térségben.

Manninger Jenő - elnök, Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács
"2,2 milliárd forintról döntöttünk, amely telephely pályázatokhoz járulhat hozzá. Itt nagy az érdeklődés és remélhetőleg sikerül ezt a pénzt elkölteni."

A Tanács közös megegyezéssel szerződést bontott a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség eddigi ügyvezető igazgatójával, Horváth Jácinttal, posztját szeptember 27-től 5 évre Breznovits István veszi át. Az új igazgató elmondta: hatékonyabb és egyszerűbb működést szeretne úgy, hogy a folyamatban lévő projektek is megvalósulhassanak.