Hírek

Újraélesztési bemutatón vettek részt a szombathelyi önkormányzati képviselők

2012. január 18., 16:20

A gyakorlatra a közgyűlés egyik szünetében került sor. A testületi ülésen a polgármester beszámolt a tavaly év végén indult "Szombathely, a segítés városa" elnevezésű  program eddigi főbb mozzanatairól, és bemutatta az egyik olyan kisfilmet, ami az újraélesztés elsajátításának fontosságáról szól.

Újraélesztési bemutatón vettek részt a szombathelyi önkormányzati képviselők

A program célja, hogy a város lakosságának legalább 30 százaléka megtanuljon újraéleszteni.

"2 és 3 és 4 és 30. légbefújás jön!"

Egyszerre végeztek újraélesztési gyakorlatot a szombathelyi önkormányzati képviselők. Az oktatást a mai közgyűlés szünetében tartották.

Köcse Tamás, megyei vezető mentőtiszt, OMSZ
"Egy olyan ügyet szolgáltunk ezzel a kis gyakrolással, ami mindenki számára fontos a képviselők e tekintheteben nagyon  ügyesek volt. Én azt láttam, hogy azonosultak."

Az újraélesztési bemutató jó hangulatban telt, de a képviselők nagyon komolyan vették a feladatot.

Szakály Gábor, tanácsnok
"Én örülök neki, hogy az oktatás létrejött a közgyűlés tagjaival, hiszen egy kicsit össze is kovácsolja azokat, akik egy  ilyen oktatásban részt  vesznek. Bízom benne, hogy a program további folytatásaként minél több szombathelyi sajtátítja el  ennek az újraélesztésnek a képességét."

"A sztori az, hogy otthon vacsoráznak, a nagypapának mellkasi fájdalma kezdődik. (közgyűlés)

A mai közgyűlésen a polgármester bemutatta az egyik olyan kisfilmet, ami a Weöres Sándor Színház és a Szombathelyi Televízió  közreműködésével készült, és az újraélesztés elsajátítátásának fontosságáról szól. A polgármester beszámolt a program eddigi lépéseiről is. A közeljövőben szeretnék még több emberrel megismertetni az újraélesztés módszerét.

Dr. Puskás Tivadar, polgármester, Szombathely
"Itt a teremben 30 ilyen újraélesztás gyakorlására alkalmas eszköz volt, nemsokára a héten úgy tudom, megérkezik minf a 120  és ezzel elkezdődik az oktatás az iskolában és azoknál a célcsoportoknál, akiket meghatároztzunk."

A „Szombathely, a segítés városa" programba többek között egészségügyi dolgozókat, rendőröket, és a nagyvállalatok dolgozóit  vonják be. A cél, hogy Szombathely lakosságának legalább 30 százaléka megtanuljon újraéleszten.