Hírek

Újra virágúton sétálhattak hétvégén a szombathelyiek és az idelátogatók

2013. április 29., 17:51

A rendezvényt 11. alkalommal tartották meg a herényi városrészben.

Újra virágúton sétálhattak hétvégén a szombathelyiek és az idelátogatók

Ez egy angol muskátli,franciának is mondják.Szép nagy bokor lesz belőle de nem olyan helyre való, ahol tűz a nap, inkább félárnyékos helyen tudom elképzelni, keleti vagy északi oldalon.

A virágok mellé ehhez hasonló jótanácsokat is kaphattak a nézelődők és a vásárlók. Utóbbiakból kevesebb volt idén.

Kummer Miklós, kertész
Hallani a piacon is sokszor, ha valakinek nincs pénze hogy nyaralni menjen, vesz pár növényt, hogy legalább legyen miben gyönyörködni az ablakban vagy a kertben.Ha vesznek is-négy növény helyett inkább csak kettőt, hogy valami mégis színesítse az udvart.

Az egynyáriakra még várni kell, így az idei virágúton főként balkonnövényekben, petúniában, muskátliban gyönyörködhettek a látogatók.11. Alkalommal - a virágút ugyanis először 2003-ban nyílt meg.

Nagy Kriszta, szervező
Akkor úgy döntöttek a herényi kulturális egyesület szervezői hogy meg kell mutatni az itteni értékeket, hiszen rengeteg kertészet tevékenykedik itt a herényi városrészben.
A kertészetek ezévben 28 standon várták a látogatókat - és nem csak virágokkal.

Fekete Gyula
Vettünk egy kis medvehagymát mert a kertben lefagyott, aztán egy kis paprikát meg egy kis zellert.
 
A hagyományok szerint a virágút számos egyéb látnivalót is kínált. Helyi kézműves termékek, ételek és italok várták de emellett színes programsorozat is szórakoztatta a látogatókat a rendezvény hétvégéjén.