Hírek

Újra Openhaus Pannon Kosárlabda Torna

2011. július 15., 17:39

17. alkalommal rendezik meg az Openhaus Pannon Nemzetközi Kosárlabda Tornát szombathelyi és körmendi helyszíneken. A magyar férfi válogatott ellenfele Irán és Szerbia együttese lesz. Az  erőfelmérővel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat ma délután sajtótájékoztatón ismertették a média munkatársaival.

Újra Openhaus Pannon Kosárlabda Torna

Négy mérkőzésen lép pályára az idei Openhaus Pannon Torna keretében az Európa-bajnoki pótselejtezőkre készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott. Mészáros Lajos szakmai igazgató csapata kétszer találkozik az Ázsia-bajnok irániakkal, valamint ugyancsak kétszer az Universiádéra gyakoroló szerb fiatalokkal.

Mészáros Lajos szakmai igazgató
Mindig igazi tétmérkőzéseken illetve felkészülési mérkőzéseken lehet gyakorolni azokat a dolgokat, amelyeket az edzéseken próbálunk felépíteni. Tehát a csapat teljes stratégiáját, taktikáját. Tehát azokat a taktikai elemeket, amelyeket majd alkalmazni szeretnénk a tétmérkőzéseken.

A Portugália és Finnország elleni derbikre hangoló magyar gárda először hétfőn 19 órakor az Aréna Savariában mérkőzik meg az iráni együttessel. Az összecsapáson válogatott mezben pályára lép az a Szabó Zsolt is, aki nemrég igazolt vissza nevelőegyesületébe, a Falcóba.

Szabó Zsolt kosárlabdázó, magyar válogatott
Nagyon örülök neki, hogy itt játszunk Szombathelyen,  a szombathelyi közönség előtt  léphetek pályára, ahol újra csapattag leszek majd a szombathelyi csapatban.

A magyar válogatott a torna keretében szerdán Körmenden is összeméri majd az erejét az irániakkal. A szerb Universiádé válogatottal pedig július 29-én és 30-án találkoznak majd Szabó Zsolték.