Hírek

Újra Birkózó Magyar Nagydíj Szombathelyen

2012. február 08., 16:34

Négy kontinens, több mint 20 országából érkeznek versenyzők a hétvégi Birkózó Magyar Nagydíjra, melynek az Aréna Savaria ad otthont. A szombathelyi viadalon meghívottként  szőnyegre lépnek a Haladás VSE szabadfogású birkózói is.

Újra Birkózó Magyar Nagydíj Szombathelyen

Idén a szombathelyi önkormányzat, valamint a VASIVÍZ Zrt. és a SZOVA Zrt. támogatásának köszönhetően rendezik meg a Birkózó Magyar Nagydíjat a hétvégén. A sportág egyik legjelentősebb versenyére ezúttal is a vasi megyeszékhelyre látogat a kvalifikációs tornákra készülő  komplett  magyar kötöttfogású válogatott.

Dr. Hegedűs Csaba elnök, Magyar Birkózó Szövetség
Én úgy gondolom, hogy az a Golden Grand Prix,  amely itt Szombathelyen most már 10 éve megrendezésre kerül, abból a világon kettő van: egy Törökországban illetve egy Magyarországon. Ebből eredően a legnépesebb és a legrangosabb versenyek közül való.

A kötöttfogású versenyre négy földrész több mint húsz országából érkeznek sportolók.  A meghívásos szabadfogású viadalon viszont a Haladás VSE birkózói játsszák majd a főszerepet.  Érdekesség, hogy Ligeti Dániel, kísérlet gyanánt  a kötöttfogásúak mezőnyében indul majd.

Lazáry Viktor alpolgármester, SZMJV
Én úgy gondolom, hogy a birkózás számos szálon kötődik a városunkhoz. Egy részt Hegedűs Csaba személyében olimpiai bajnokunk van, aki Szombathely díszpolgára is egyben. Más részt pedig amiatt is,  mert Szombathelyen olimpiai műhelyként működik a Haladás VSE berkein belül a birkózó szakosztály.

A Birkózó Magyar Nagydíj szombaton reggel 9 órakor kezdődik. Az első nap programja este  fél 8-kor ér véget. Vasárnap viszont 9 órától 14 óráig tart  csak a  verseny.