MNB - 2
MNB

Hírek

Újabb öt évig Jordán Tamás a Weöres Sándor Színház igazgatója

2012. június 01., 19:48

Jordán Tamást a csütörtöki közgyűlésen választották meg. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész-rendező 2007-es megalapítása óta vezeti a színházat. Mint mondta: a jövőben méginkább tudatosítani szeretné az emberekben, hogy a színház értük is van.

Újabb öt évig Jordán Tamás a Weöres Sándor Színház igazgatója

Jordán Tamás mellett Dömötör Tamás rendező és Koltay Gábor filmrendező is pályázott a színházigazgatói posztra. A közgyűlés döntését megelőzően egy szakbizottság is Jordán Tamás beadványát támogatta. Időközben Koltay levélben visszavonta pályázatát. A tegnapi közgyűlés zárt ülésen nagy többséggel, egy nem és egy tartózkodás mellett újabb öt évre bizalmat szavazott Jordán Tamásnak.

Jordán Tamás, igazgató, Weöres Sándor Színház
"Ez azért fontos, mert ez konszenzust jelent. Így mi érezzük a város vezetés bizalmát, tehát legitimizációt jelent, tehát garanciát ad arra, hogy nyugodtan lehessen tovább dolgozni."

Jordán Tamás a jelenlegi támogatás mértékével számolt a pályázatában.

Lazáry Viktor, alpolgármester, Szombathely
"Az önkormányzat részéről, ha az anyagi oldalt nézzük, akkor igyekezünk megtartani azt a támogatási szintet, amit az elmúlt években tudunk tartani. Bízunk abban, hogy az állami támogatási szint is ehhez mérten fog alakulni."

A Kossuth-díjas művész a jövőben arra törekszik, hogy ne csak színházértőknek szóló előadásokat mutassanak be, hanem olyanokat is, amelyek sok embert becsalogatnak. Mindezt a színvonal romlása nélkül kívánja elérni.

 Jordán Tamás igazgató, Weöres Sándor Színház
"Teszek egy kísérletet arra, hogy valahogyan személyesen meg tudjak szólítani embereket. Akár e-mailen, akár a televízió nézők segítségével. Szóval akarom a megszokott eszközökön túl is keresni a lehetőségeket, hogy értesüljenek, hogy értük is van a színház."

Már leszerződtek a színészekkel, és a következő évad műsora is elkészült.  Bemutatják többek között a La Mancha lovagját, A félkegyelműt, de látható lesz Molnár Ferenctől A játék a kastélyban, és Hrabaltól a Szigorúan ellenőrzött vonatok is. A színház életében fontos dátum lesz 2013. június 22., Weöres Sándor 100. születésnapja. Ez alkalomból Valló Péter állítja színpadra a Szent György és a Sárkányt, továbbá a városban is lesznek majd az évfordulóhoz kapcsolódó programok. Ez a szezon június 8-én ér véget, a társulat augusztus végén kezdi a próbákat.