MNB - 2
MNB

Hírek

Újabb állomásához érkezett a Szombathely visszavár program

2012. október 29., 17:55

Az önkormányzat öt helyi nagyvállalattal működik együtt, hogy a munkahelyteremtő beruházásokhoz elegendő szakember álljon rendelkezésre, és a más városok egyetemein tanuló mérnökök visszatérjenek Szombathelyre. Mivel a térség hamarosan kiemelt járműipari centrummá válhat, még több szakképzett munkavállalóra lesz szükség.

Újabb állomásához érkezett a Szombathely visszavár program

Teljesen megtelt a városháza nagyterme szombaton. A műszaki közép- és felsőoktatásban tanuló fiataloknak Molnár Miklós beszélt az elhelyezkedési lehetőségekről. Az alpolgármester kiemelte: a gazdasági fejlődéshez szakemberek kellenek, és aki a műszaki területet választja, annak hosszútávon biztosított a munkalehetőség. Azt is elmondta: hamarosan kormányhatározat születik, amely még idén kiemelt járműipari központtá nyilváníthatja a Szombathely-Szentgotthárd-

Zalaegerszeg térséget. Ezzel olyan beruházások indulhatnak meg, amelyekhez elengedhetetlen a képzett munkaerő.

Molnár Miklós - alpolgármester
...


A Szombathely visszavár programban öt nagyvállalat vesz részt, amelyek számos állásajánlatot kínáltak ezúttal is a fiataloknak. Akadtak komoly érdeklődők, akik szívesen visszatérnének szülővárosukba.

Németh Ákos
...


Németh András
...


Az LUK Savaria elsősorban mérnököket keres, de középfokú végzettségűek számára gépi forgácsoló és szerszámkészítő állást is hirdetnek. A programnak már vannak eredményei.

Kenyeresné Vörös Rita - HR-vezető, LUK Savaria Kft.
...


A BPW Hungária gépészmérnököki pozícióba vár jelentkezőket. A cég több felsőoktatási intézménnyel is együttműködik, hogy a megfelelő szakembereket megtalálják.

Novák Tibor - HR-vezető, BPW Hungária Kft.
...


A hosszú távú célok között szerepel a felsőfokú műszaki szakképzés megvalósítása Szombathelyen. A program következő állomásaként hamarosan összevont városi szülői értekezletet szerveznek, ahová a 7-8. osztályos, pályaválasztás előtt álló diákok szüleit várják.