MNB
MNB - 2

Hírek

Új játszótér Zanaton

2011. április 06., 14:55
Bár a hétvégi jó időben a gyerekek már birtokba vették,  hivatalosan szerdán adták át az új zanati játszóteret. Délelőtt a kivitelező cég, az önkormányzat és a parfenntartó cég munkatársai vették szemügyre a közel 9 millió forintból épült, korszerűen felszerelt játszóteret.  
Új játszótér Zanaton


A délelőtti borongós időben csak egy kisgyereket hintáztatott édesapja az új zanati játszótéren. Mától hivatalosan is birtokba vehetik az apróságok a korszerű játékokat. Az önkormányzat a 2010-es költségvetési keretből fordított 8,7 millió forintot erre a beruházásra. Itt minden szigorú uniós szabványok alapján készült. Hogy minél tovább ilyen rendezett maradhasson, arra a városi parkfenntartó cég is ügyel.


Kiss Dávid - ügyvezető igazgató, Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft.
"Heti rendszerességgel ellenőrizzük a játszótér állapotát, figyelemmel kísérjük, hogy rendeltetésszerűen használják-e, gondolok itt a a kutyasétáltatásra, a dohányzásra, a rongálás visszaszorítására"

A 72 szombathelyi játszótér közül ez a 26. új építésű.

Dénes Veronika - városi kertész
"2002-ben kezdtük az új játszóterek építését, az idei évben pedig úgy néz ki, hogy a költségvetés 2 új játszótérre biztosít keretet."

A tervek szerint a szentkirályi sporttéren és a Stromfeld-lakótelepen épülhet még az idén új játszótér.