Hírek

Új igazgató a szombathelyi PTE Kar élén

2012. február 02., 16:41

Beiktatták hivatalába a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjának új vezetőjét. Az intézményt Horváth Boldizsár irányítja. Az új igazgató nemcsak új képzések indítását szeretné elérni, hanem infrastrukturális fejlesztéseket is szükségesnek tart.

Új igazgató a szombathelyi PTE Kar élén

Több mint két évtizedes múltra tekint vissza az egészségügyi és szociális felsőfokú képzés Szombathelyen. A képzési központnak Horváth Boldizsár személyében új igazgatója van. A Markusovszky Kórház osztályvezető főorvosa az elmúlt években meghatározó szerepet töltött be a képzési központban működő védőnő és szülésznő szakok irányításában és szakmai fejlesztésében. Az igazgató céljai között szerepel a hallgatói létszám megőrzése, a központ működésének gazdasági stabilitása, valamint a képzési paletta szélesítése.

Prof. dr. Horváth Boldizsár, igazgató - PTE-ETK Szombathelyi Képzési Központ

A következő tanévben 620 diák tanulhat államilag finanszírozott rendszerben a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán, mondta a dékán. Azt, hogy ebből mennyien tanulhatnak Szombathelyen, egyelőre nem lehet tudni. Az viszont már biztos, hogy a jövőben a felsőoktatási intézményekben zajlik majd az egészségügyi szakdolgozók továbbképzése. Így a képzési központnak erre a kihívásra is fel kell készülnie.

Dr. Betlehem József, dékán, PTE-ETK

Horváth Boldizsár megbízatása határozatlan időre szól. Elődje, Lakner László, közel két évtizeden keresztül irányította a képzési központban folyó munkát.