Hírek

Új gépeket kapott a VASIVÍZ

2010. március 30., 16:29

Közel 250 millió forintért vásárolt csatorna-karbantartó gépeket Szombathely városa a VASIVÍZ ZRt. számára a közel 5 milliárdos ISPA Európai Uniós projekt maradványpénzéből. A keddi ünnepélyes átadón a hét új gépjármű közül az egyiket, működés közben is bemutatták.

Új gépeket kapott a VASIVÍZ

A kombi csatornatisztító főleg dugulások megszüntetésére és a szennyeződés kiszippantására alkalmas. Egy beépített vákuumszivattyú a kijuttatott mosóvizet úgy szívja az iszaptartályba, hogy a csatorna tisztává és átjárhatóvá válik.  250 millió forintért szerezték be az új, többfajta felépítménnyel rendelkező gépjárműveket - ahogy az átadáson elhangzott - ez már éppen időszerű volt.

Wagner József - vezérigazgató, VASIVÍZ ZRt.
"Azért fontos, mert le tudtuk cserélni a 30 éves IFÁkat, ezek már nem tudták a szolgáltatást biztonságosan ellátni."

Az új gépek - a szállító francia cég vezetője szerint - minden környezeti előírásnak megfelelnek és a csúcstechnológiát képviselik világviszonylatban is. Ipkovich György polgármester hangsúlyozta, a VASIVÍZ fejlesztései nem tartoznak a látványos projektek közé, ám ha nem jönnének létre, azt rögtön megéreznék a szombathelyiek.

Dr. Ipkovich György - polgármester
"Nagy része a föld alatt van ennek a beruházásnak, de nagy érték ez Szombathelynek. Biztosítja a környezetünk tisztaságát, a modern szennyvíztisztítást és csapadékvízelvezetést, ez a géppark pedig a karbantartást."

A szennyvízelvezető és tisztítórendszer korszerűsítésére szánt összegből marad még a szennyvíztisztító telep diszpécserközpontjának és laborépületének korszerűsítésére is.