MNB - 2
MNB

Hírek

Új festmények készülnek a Szalézi templomban

2011. október 06., 13:22

Mészáros György és Hegedűs Anett Lilla készítheti a Szalézi templom új festményeit. Ma volt a Szalézi Plébánia által kiírt nyílt pályázat eredményhirdetése. Az alkotóknak két évük lesz a művek elkészítésére.

Új festmények készülnek a Szalézi templomban

Orgona- vagy színházi előadások helyett ezúttal festmények láthatók a Don Bosco Művelődési Ház színháztermében. 4 napig itt tekinthetők meg a plébánia által kiírt pályázatra beérkezett alkotások. 15 képzőművész küldött be pályaműveket. Don Bosco életét, személyiségét mutatják be az alkotások.

Torjay Valter, képzőművész, szakértő
A beérkezett pályaművek közül 4-5 kiemelkedő színvonalú munka. Sőt, nyugodtan mondhatom, hogy világszínvonalú. Bármely templomban megállná a helyét. nagyon büszkék vagyunk. A magyar szakrális művészet remekei.

A vasi kötődésű Mészáros György valamint a Képzőművészeti Egyetemen nemrég végzett Hegedűs Anett Lilla készítheti el a templom két mellékoltára fölé kerülő képeket. Egyenként kb. 20 m2-es nagyságban kell majd a szakrális alkotásokat elkészíteni.

P. Csány Péter, plébános
Ellentétes stílusban, jól kiegészítik egymást. Stílusukban elétérőek ugyan, de lebilincselő alkotások.

A nyerteseknek 2013-ig kell elkészíteniük az alkotásokat. Ekkor ünneplik a szaléziak magyarországi megtelepedésük centenáriumát.