Hírek

Új egyházi iskola épül

2014. április 29., 13:18

Több mint kétmilliárd forintos pályázati támogatással 24 tantermes új iskolát épít a Szombathelyi Egyházmegye a szalézi rendház udvarán. Itt kapnak helyet a Brenner-iskola  alsó és felső tagozatos, valamint a nyolcosztályos gimnáziumi osztályai. A beruházás része az eszközök beszerzése és az óvoda átköltöztetése is.
   

Új egyházi iskola épül

A szalézi templom mögötti területet vásárolta meg az egyházmegye, hogy felépülhessen az új iskola. Egyelőre csak a már befejeződött régészeti feltárás nyomai láthatók, de a jövő hónapban várhatóan elkezdődhet az építkezés is. A Hollán Ernő és Petőfi Sándor utcai tagozatok így egy helyre kerülnek, és 17 osztályos, egységes intézmény alakul ki.

Veres András - megyéspüspök
"Az alsó és felső tagozat oktatása egy épületben történhet, másrészt meglesznek a modern infrastrukturális feltételek, amelyek ma egy iskola működéséhez szükségesek, a sporttevékenységre immár zárt térben biztosítani tudunk helyet, hiszen eddig csak a pici tornaszoba és az udvar volt erre alkalmas, illetve az épület működtetése lényegesen olcsóbb lesz a számításaink szerint."

A teljesen akadálymentes épületben tantermeket, laborokat, szertárakat, öltözőket és egy kápolnát alakítanak ki, emellett fedett sportcsarnok, udvari sportpályák, parkolók létesülnek. A felszereltség is európai színvonalú lesz, hiszen több mint 220 millió forintból vásárolhatnak eszközöket. Az iskolának jelenleg 400 diákja van, a nagyobb hely azonban lehetővé teszi, hogy néhány éven belül 750-re emelkedjen a létszám. Nagy hangsúlyt fordítanak majd a tehetséggondozásra és a természettudományos tárgyak oktatására - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

Englert Zsolt - igazgató, Brenner János Nevelési Központ
"Felső tagozaton ötödiktől már dolgozhatnak laborokban, mind az előadótermet igénybe vehetik. Kedvcsinálás zajlik, ami kicsit több gyereket visz a természettudományok irányába, mint amennyien ma abba az irányba mennének."

A beruházás részeként mintegy 120 millió forintból kívül-belül megújul a Hollán Ernő utcai iskolaépület. Nyílászárókat cserélnek és korszerűsítik a fűtésrendszert is. Itt kap helyet a két csoportos, 40 férőhelyes óvoda.