MNB - 2
MNB

Hírek

U20-as Vízilabda VB: magyar negyedik hely és Pars Krisztián köszöntése

2013. augusztus 21., 18:16

A negyedik helyen végzett a magyar korosztályos válogatott a Szombathelyen megrendezett junior vízilabda világbajnokságon. A tornát végül az előzetes várakozásoknak megfelelően az olasz csapat nyerte meg, mely a döntőben a horvátokat verte magabiztos játékkal.

U20-as Vízilabda VB: magyar negyedik hely és Pars Krisztián köszöntése

Két vereséggel fejezte be szereplését a 17. junior vízilabda világbajnokságon a Horkai György irányította magyar válogatott. A mieink az elődöntőben a horvátoktól, majd pedig a bronzmérkőzésen a szerbektől kaptak ki. Így a magyar gárda a negyedik helyen zárta az egy héten át tartó szombathelyi erőfelmérőt.

Horkai György szövetségi kapitány, magyar junior vízilabda válogatott
„-Kettős érzésem van. Az egyik, hogy tényleg megvan a kitűzött cél, a négybe kerülés, de megmondom őszintén, hogy keserű a szám íze, mert én azért láttam a csapatban ennél nagyobb lehetőséget. Még akkor is, ha nem mutattuk meg a végén.”

A vb programjába a szervezők Pars Krisztián köszöntését is beiktatták. A világbajnoki ezüstérmes sportoló a Magyar Vízilabda Szövetség elöljáróitól, Szombathely város vezetőitől, valamint Hende Csaba honvédelmi minisztertől vehetett át ajándékot moszkvai szereplése elismeréseként.

Hende Csaba honvédelmi miniszter
“Megküzdöttél ezért az eredményért. Ez egy nagyon nagy siker. Az Isten tartsa meg a jó szokásodat és hozzál még nekünk nagyon sok gyönyörű érmet. Az az óra, amit most átadok neked, mérje az életed szép óráit és csak ilyen óráid legyenek.”

A 17. junior vízilabda világbajnokságot végül az előzetesen is nagy esélyesnek tartott olasz válogatott nyerte meg. A taljánok a döntőben a horvát gárdát győzték le magabiztos játékkal. A bronzérmet az a szerb válogatott vihette haza, mely éppen a magyarokat verte a harmadik helyért rendezett találkozón.