Hírek

Továbbra is ingyenesen látogathatják a létesítményeket

2011. március 17., 15:42
Tavaly 10 millió forinttal járult hozzá az önkormányzat ahhoz, hogy az általános iskolások tanórai keretben, ingyen mehessenek a Kalandvárosba és a jégpályára. Idén ez nem szerepel a költségvetési tételek között. A SZOVA vállalta át ennek költségeit.
Továbbra is ingyenesen látogathatják a létesítményeket



 Évek óta hagyomány, hogy a szombathelyi iskolai osztályok az órarend részeként  rendszeresen felkeresik télen a műjégpályát, nyáron pedig a Kalandvárost. A Paragvári iskola alsó tagozatosainak is kedvenc programja az évente kétszeri látogatás a Kalandvárosban, és szinte minden diákjuk tud, és szeret korcsolyázni is.



Kőváriné Fekete Marietta - igazgató, Paragvári Utcai Általános Iskola
"A korcsolyapályára sűrűbben járunk, osztályfőnöki és testnevelés órákon valamennyi osztály eljutott, a kicsik az úszás szezon befejeztével szinte valamennyi testnevelés órűt a korcsolyapályán töltötték."

Az önkormányzat tavaly 10 millió forintot biztosított az iskoláknak a létesítmények ingyenes látogatására. Idén ez a tétel kikerült a költségvetésből, mert nincs rá pénz. A gyerekek azonban továbbra is térítési díj nélkül látogathatják a jégpályát és a Kalandvárost - tudtuk meg.



Marton Zsolt - oktatásért felelős alpolgármester
"Az idei évben szintén biztosított ez a lehetőség, a SZOVA Zrt. mint fenntartó vállalta át az önkormányzat nehéz helyzetére való tekintettel ennek a költségeit. Továbbra is ezt a szombathelyi gyerekeket pozitívan érintő gyakorlatot az önkormányzat folytatni kívánja, és folytatni is fogja."

Az órakeretben történő uszodalátogatás és úszásoktatás támogatása - úgy tudjuk - továbbra is változatlan formában megmarad.