Hírek

Továbbjutott a Falco

2010. február 18., 10:20
Majdnem kevésnek bizonyult a Szombathelyen megszerzett 34 pontos előny a szolnoki Magyar Kupa visszavágó mérkőzésen. A kritikus pillanatokban azonban mindig volt valaki a Falco játékosai között, aki át tudta lendíteni a csapatot a holtponton, így összesítésben 175-168-as kosáraránnyal a sárga-feketék jutottak be a legjobb nyolc közé.
Továbbjutott a Falco

Félelmetes tempóban, mindent egy lapra feltéve kezdett a jelentős hátrányban lévő szolnoki csapat. Báder és Rice vezérletével az első félidőben 20 pontot ledolgoztak 34 pontos hátrányukból, sőt nem sokkal a befejezés előtt csak két duplányira voltak a továbbjutástól. Ekkor azonban Wilson parádés kosarainak köszönhetően tartani tudta a lépést a transzban játszó hazaiakkal a Falco. A mérkőzés hőse Kálmán László, aki 40 percen keresztül, sérülten dirigálta csapatát.

101-74-re győzött ugyan a Szolnok, de összesítésben a Falco bizonyult jobbnak, így a szombathelyiek izgulhatnak a jövő keddi sorsoláson. A lehetséges ellenfél az Albacomp, a Kaposvár, a Sopron, a Körmend, a Zalegerszeg, a Dombóvár vagy a Kecskemét együttese lehet.